Ratturitel tuli täna läbida Tartus 16 linnaringi, mille hulka kuulusid nii Vanemuise kui ka Lossi tänava munakivitõus (kokku 162 km).

Sõit oli põnev, sest pidevalt rünnati, kuid lõpuringid sõideti ühtse pundina. Viimasel ringil, mil jõuti kesklinna, võttis liidrirolli Mihkel Räim, kellele järgnesid Eesti koondise poisid, eesotsas Norman Vahtraga. Lossi tänava tõusule keerates oli esimene mees Martin Laas, kohe tema taga kaks poola meest: Räime klubikaaslane Adrian Banaszek (Mazowsze–Serce Polski) ja Maciej Paterski (Voster ATS Team). Finišijoone ületas esimesena Laas, poolakad jäid kolme sekundiga maha.

Etapivõitja Laasi sõnul olid tänaseks päevaks koondisel plaanid tehtud, aga polnud veel päris kindel, kuidas see kõik välja nägema hakkab. "Patul oli lihtsalt vaja koos esimestega lõpuni jõuda. Teised kõik pidime sõitu tegema ja võib öelda, et meil läks väga hästi, olime koguaeg heas seisus ja ei tekkinud kehva olukorda. Kordagi polnud tunnet, et sõit hakkab käest ära libisema või raskeks minema," selgitas Laas.

Tema sõnul oli tunne hea ja Lossi tänava tõus sobis talle hästi. "Ise tundsin ka, et see tõus sobis väga hästi mulle. Eks mu tase on ka paari viimase aastaga tõusnud, see kindlasti mängib ka rolli. Olen Belgia raskeid sõite varem ka sõitnud ja see andis enesekindlust ning osavust juurde," nentis ta.

Viimase kilomeetri video:

Teist korda Tour of Estonia üldvõidu võtnud Karl Patrick Lauk tunnistas, et sõidu ajal juhtus mitmeid tehnilisi äpardusi ja kõik ei läinud nii nagu plaanitud.

"Kohe sõidu alguses pidin võtma varuratta, sest pidurid kadusid ära ja siin ilma nendeta kuidagi ei saa. Eks varurattal üsna ebamugav oli, aga harjusin ära. Viimasel paaril ringil ei töötanud ka varurattal enam käigud hästi, sest aku sai tühjaks," selgitas Lauk sõidu käiku. Küll aga tunnistas ta, et tunne oli hea ja tegelikult läks kõik hästi. "Lõpp hea, kõik hea. Eks see rahulolu jõuab kohale natukene hiljem."

Tänasele Tartu GP etapile läks peale 98 ratturit, kellest sõidu lõpetas 52.

Tuuri üldarvestuses oli aktiivseim rattur Laas, kes sai endale selga ka rohelise särgi. Mäekuninga ehk punase särgiga lõpetas poolakas Marceli Boguslawski, parima noore ehk valge särgiga Ampler Development Teamis sõitev soomlane Antti Jussi Juntunen. Parim meeskond oli Eesti koondis.