Põnevust jätkus vaid avageimi, mille otsustasid seisul 23:23 Kristers Dardzansi rünnakuviga ja Eesti koondise kapteni Ardo Kreegi serviäss. Teise geimi alguses said pallinguässa kirja ka Timo Tammemaa, Renee Teppan ja Märt Tammearu ning Läti enam ei toibunudki.

Eesti koondise resultatiivseimaks kerkis 14 punktiga Ardo Kreek (efektiivsus +12; rünnakuprotsent 75%), 13 punkti tõi Albert Hurt (+9; rünnak 56%), 12 silma Renee Teppan (+10; rünnak 69%). Läti parimana kogus 11 punkti Kristers Dardzans. Huvitav oli, et Avo Keel jättis Eesti vastu mitu põhimeest pingile eesotsas põhidiagonaali Kristaps Platacsi, Atvars Ozolinši ja tempomehe Toms Švansiga.

Miks nii? "Meie ajame oma asja, Eesti ajab oma asja," selgitas Keel. "Eesti asja ajasime nädal tagasi, siis kontrollmängudes küsisime, kuidas nad tahavad, kuidas me mängime. Mis koosseisudega jne. Praegu Kuldliiga esimesel poolel mängitan nii palju mehi, kui on vähegi võimalik. Homme lähme Hispaania vastu täispangale ja kodusel turniiril Liepajas mängime samuti nii, nagu võiks mängida."

Eesti koondise loots Cedric Enard polnud rahul oma meeste suhtumise ja valmisolekuga kohtumise alguses. Osaliselt panigi ta halva stardi selle arvele, et Läti koosseis oli oodatust teistsugune. "Ma ei tea, kuidas seda selgitada, aga alguses oli midagi puudu," sõnas prantslane. "Läti koosseis võis olla natuke üllatav, aga sellest ei saa end mõjutada lasta."

Ardo Kreek tunnistas, et avageimis eksiti treeneri käsu vastu. "Peaaegu pooled servid läksid vastase libero peale, ehkki meil oli kindel käsk just temast mööda lüüa. Siis tuligi tasavägisem geim. Teine ja kolmas geim suutsime liberot vältida ja sealt, ma arvan, see edu tuligi," lahkas Kreek.

Serviässasid kogunes Eestil 10 (vigu 8), Lätil 4 (vigu 9). Blokiheitluse võitsime 9 - 3 (Kreegilt 3 blokki). Eesti kogu meeskonna rünnak toimis taas imeliselt - 63% (Lätil 37%). STATISTIKA

"Eesti poolt tuli häid serve, aga neist ässadest võiks neli-viis maha võtta, meie meestel läks omavaheliseks hädaldamiseks. Pall tuli kohati täpselt kätte ja läks ei tea kuhu," arvas Keel.

Eile Hispaania vastu saatis Cedric Enard platsile Renet Vankeri, Renee Teppani, Albert Hurda, Märt Tammearu, Ardo Kreegi, Timo Tammemaa ja libero Silver Maari. Tänagi alustas ta kõiki geime samamoodi, geimide lõppudes tegi aga topeltvahetuse (Oliver Venno ja Robert Viiber asendasid Renet Vankerit ja Renee Teppanit), lisaks tõi Kristo Kollo Tammearu asemel ja kolmandas geimis sai võimaluse ka Andri Aganits.


Belgia alistas tulises mängus Hispaania

Tänases esimeses A-grupi mängus läksid vastamisi eile Läti 3:1 alistanud Belgia ja Hispaania. Mäng oli põnev ja tasavägine, Belgia võitis 3:1 (25:23, 21:25, 25:22, 35:33). Kusjuures paljud saalisviibijad olid veendunud, et kohtunikud tegid hispaanlastele liiga, mõnedki otsused langesid nende kahjuks ja tegelikult väärinuks nad võitu.

Kahe vooru järel jätkavad täiseduga Eesti ja Belgia, omavaheline mäng toimub homme kell 19. Homme omavahel kohtuvatel Lätil ja Hispaanial on võiduarve veel avamata. Lõplik järjestus pannakse paika aga järgmisel nädalal Liepajas toimuval teisel alagrupiturniiril.

Jaga
Kommentaarid