F2-sarja valitsev maailmameister, 22-aastane Schumacher võistleb tänavu Haasi ridades, mis on kuningliku vormelisarja kõige kehvem auto. Michael Schumacheri poeg on senisel viiel etapil olnud sõitjate rivi tagumises otsas, mis on Haasi kehva autot arvestades ka loogiline. Mis aga olulisem näitaja, tiimikaaslasest Nikita Mazepinist on Schumacher olnud viiest sõidust neljas parem.

Samas on Schumacheril tulnud sisse kaks ka suurt eksimust. Hooaja teisel etapil Itaalias sõitis Schumacher turvaauto taga rehve soojendades vastu seina, aga sai siiski sõitu jätkata. Möödunud nädalavahetusel toimunud Monaco GP-l lõhkus sakslane masina ära kolmandal vabatreeningul, mis tähendas, et Haas ei jõudnud vormelit kvalifikatsiooniks ära parandada.

"Üks avarii on normaalne, aga kaks on liiga palju," sõnas Rosberg Sky Germany vahendusel. "Nii hea, kui ka senine hooaeg pole Schumacheri jaoks olnud, oli (Monaco) tema jaoks suur tagasilöök. Teised kollanokad olid temast paremad," sõnas Rosberg Yuki Tsunoda (AlphaTauri) ja Mazepini kohta, kes said viimasel etapil vastavalt 16. ja 17. koha. Schumacher oli Monacos 18.

Schumacheri onu, endine F1 äss Ralf Schumacher astus sugulase kaitseks välja. "Me oleme kõik vigu teinud," sõnas ta PlanetF1 vahendusel. "Peaksime laskma tal rahus sõita. Mitte keegi meist pole (F1-s) istunud nii kehvas autos nagu Mick."