Poolakas osaleb Safari rallil Ford Fiesta Rally3 masinaga, mille valmistab talle ette M-Spordi Poola võistkond. 91-aastaselt saab temast vanim MM-sarjas startinud sõitja.

WRC-sarja koduleht meenutab, et Zasada startis viimati 1997. aastal ning just Safari rallil. Toona sai ta elukaaslase Ewa kõrval 12. koha. Tänavune Keenia etapp on Zasada jaoks karjääri üheksas.

"Ta ei kavatse lihtsalt rallit läbi sõita," lubas M-Spordi Poola tiimi direktor Maciej Woda. "Zasadal on sealt head mälestused ning ta tahtis näha, milline ralli praegu välja näeb."

Safari rallilt pärineb Zasada parim tulemus 1972. aastast, kui ta sai legendaarse Hannu Mikkola järel Porsche 911S roolis teise koha. Pika karjääri jooksul krooniti Zasada kolmel aastal (1966, 1967, 1971) Euroopa meistriks. Lisaks sai ta kolmel hooajal üldarvestuses teise koha. WRC-sarja koduleht toob välja, et kuna autorallis korraldati esimesed maailmameistrivõistlused alles 1973. aastal, siis seni peetigi Euroopa meistrit kogu maailma parimaks sõitjaks.

"Ta plaanis juba mullu Safari rallil osaleda, kuid koroona tõttu jäi see ära," jätkas Woda. "Ta on väga aktiivne ning enda ea kohta heas vormis inimene. Loodan väga, et tema jaoks läheb kõik hästi."

Keenia MM-ralli on kavas 24. - 27. juunini.