Eesti koondise suurimaks punktitoojaks oli 17 silma kogunud Teppan (rünnak 65%), 14 punkti tõi Albert Hurt (rünnak 57%), 11 tuli Märt Tammearult, 10 Timo Tammemaalt (rünnak 8st 8), 7 Ardo Kreegilt ja 3 Renet Vankerilt. Lisaks neile usaldas peatreener Cedric Enard platsile libero Silver Maari. Avageimis vigastuse tõttu nurgaründaja Jordi Ramoni kaotanud hispaanlaste resultatiivseim oli 12 punktiga Victor Rodriguez Perez.

Kogu võistkonna rünnakuprotsendis jäi Eesti peale koguni 60% - 40%. Eesti sai blokist 9, Hispaania 4 punkti. Pallingu vastuvõtt oli meil 56%, neil 42%. Meie neljast serviässast kolm kirjutati Teppani arvele. STATISTIKA

Kell 20 kohtub Läti Belgiaga, homme mängib Eesti Lätiga, pühapäeval Belgiaga.

"Kui tahad vigu otsida, siis midagi ikka leiab. Ma ei olnud rahul meie serviga mängu alguses," tõdes Enard. "Kui tahame olla ambitsioonikad, tuleb selles elemendis olla hea. Treeningutel põhjal tean, et mu meeskond võib olla servil imeline. Üks asi on olla imeline trennis, teine mängus. Olime pallingul alguses natuke liiga tagasihoidlikud. Aga saime sellest tasapisi üle."

Kas Läti vastu on plaanis koosseisus teha vahetusi? "Arvan küll," tunnistas Enard. "Kuna tahan, et kõik oleksid seotud. Aga ma ei tea veel, kas alustame sama koosseisuga ja vahetame hiljem või alustame kohe uue koosseisuga."

"Tahmine oli algusest peale olemas kõigil. Vahel on nii, et kui tahtmist on palju, siis see pärsib sooritust. Võib-olla meil alguses see blokk-kaitse ei toiminud," analüüsis Teppan. "Ka servil tegime palju vigu ja võib-olla agressiivsus ei olnud päris see. Rünnak oli see, mis meid algusest peale hoidis. Samamoodi vastuvõtul suutsime asjad ära hoida, respekt noorte meeste ees. Kõige olulisem, mis tänasest on kaasa võtta, on see, et oli momente, kus kolm punkti läks järjest vastastele, aga seal suudeti külma närvi hoida. See on iseenesest kogenud meeskonna tunnus, täna suutsime seda meie. See on hea põhi, mille peale ehitada."

Kas hea rünnakuprotsendi puhul tuleb kiita 22-aastast sidemängijat Vankerit? "Kindlasti ta mängis hästi, Reneti ees müts maha. Mingid ebakõlad olid, aga ei ütleks, et need olid kõik tulenevad sidemängijast," kostis Teppan, kes eelmisel klubihooajal Vankeriga koos Selveri mängis ja teda kõvasti koolitas.

Märt Tammearu pidas kohtumise murdehetkeks teise geimi keskpaika, kui Eesti oli taga 8:10, kuid Timo Tammemaa õnnestunud serviseeria järel pääses ette 16:11. "Kui teisest geimist saime väikse vahe sisse, siis tundus, et nüüd läheb ja hakkas sujuma," rääkis Tammearu. "Samas teadsime, et kolmas geim tuleb raske, suruvad, hakkavad pingutama, algus oligi raske, aga siis suutsime selle väikese vahe sisse teha ja oli jälle hea kindel mängida."

Eelvaade:

Hispaania on kunagine Euroopa meister, Vana Maailma parimaks krooniti nad 2007. aastal. Viimasel ajal midagi võrreldavat ette näidata ei ole, sügisel EM-kvalifikatsioonis alistati küll kahel korral Läti, kuid kokkuvõttes tuli leppida lätlaste järel teise kohaga. Sellest piisas siiski finaalturniirile jõudmiseks.

Eestiga on viimasel kümne aastal kohtutud palju ja kaalud on langenud pisut rohkem meie kasuks, võite on seitse, kaotusi viis. Samas viimati Kuldliigas 2019. aastal võitis Hispaania mõlemad matšid, 3:1 ja 3:0.

Tartus toimub Kuldliiga esimene alagrupiturniir, täna mängib Eesti Hispaania, homme Läti ja ülehomme Belgiaga. Tartu turniiriks tuli üles anda 14 meest, treenerite valikusse ei mahtunud sidemängija Markkus Keel ja nurgaründaja Stefan Kaibald. Kaibaldi väljajäämine oli ootuspärasem, selline valik kolme sidemängija hulgast oli mõnevõrra üllatavam. Seega mängujuhtide osas teeb Cedric Enard esialgu panuse Renet Vankrile ja Robert Viiberile.

Juba varem olid valikust välja jäänud Hindrek Pulk, Valentin Kordas ja Mart Naaber, nemad Kuldliigas ei osale. Henri Treial vahetab järgmisel alagrupiturniiril Liepajas välja seekord nimistusse mahtunud Alex Saaremaa.

Eesti koosseis

Sidemängijad: Renet Vanker, Robert Viiber. Diagonaalründajad: Renee Teppan, Oliver Venno. Nurgaründajad: Albert Hurt, Kristo Kollo, Märt Tammearu, Karli Allik. Temporündajad: Ardo Kreek, Andri Aganits, Timo Tammemaa, Alex Saaremaa. Liberod: Silver Maar, Johan Vahter.