"Rahvusvaheline jäähokiliit saab ja peakski Valgevene Riias toimuvatelt maailmameistrivõistlustelt minema viskama," kirjutas Ilves sotsiaalmeedias. "See teeks rohkemgi kui miski muu haiget hokit armastavale diktaatorile Aljaksandr Lukašenkale ning näitaks, et riigi poolt organiseeritud terrorismil on tagajärjed."

Ilvese postitus tuli pärast pühapäeval hargnenud sündmusi, kui Valgevene valitsus sundis pärastlõunal Ateenast Vilniusesse lendama hakanud reisilennuki Minskis maanduma. Lennuk jõudis lõpuks Vilniusesse pühapäeva õhtul kella 22 paiku.

Valgevene teatas, et lennuk maandus Minskis seoses teatega pommi kohta. Mingit pommi ei leitud, kirjutas Delfi eile.

Leedu presidendi peamine välispoliitikanõunik Asta Skaisgirytė-Liauškienė kinnitas, et Valgevene kasutas reisilennuki ümbersuunamiseks hävituslennukit MiG-29 ja lahingukopterit Mi-24.

Lennukis oli Valgevene opositsiooniaktivist, blogija ja infokanali Nexta asutaja Raman Pratasevitš, kes peeti kinni. Leedu meedia teatel lahkus lennukilt Minskis lisaks vahistatud ajakirjanikule Roman Protasevitšile ka tema tüdruksõber ja veel neli reisijat.

***

Valgevene on Riias toimuvat MM-i alustanud võidu ja kaotusega. Valgevenelased jäid 2 : 5 alla Slovakkiale, aga üllatasid seejärel 1 : 0 võiduga Rootsit.

Jaga
Kommentaarid