Tänak näitas eile terve päev head kiirust, võites viiest kiiruskatsest neli, kuid päeva kuuendal, 37,92-kilomeetrisel Amarante 2 katsel pidi peale eelviimast vaheajapunkti tee äärde jääma.

Helikopterikaamera näitas, et Tänakul oli millegipärast ratas viltu all, mis tähendas purunenud vedrustust. Pikalt proovis eestlane veel autoga edasi sõita ja suutiski seda üsna arvestataval kiirusel, kuid lõpuks tuli siiski auto seisma jätta.

"Lugu on tegelikult väga lühike," rääkis Tänak WRC All Live otseülekandes. "Meil oli tagumise vedrustuse probleem ja põhimõtteliselt kaotasime tagumise parema ratta."

Kas ta lõhkus selle millegi otsa sõites, kuskilt lõigates või oli tegu tehnilise probleemiga, vastas Tänak: "Jäägu see teie avastada. Ütleme nii, et millegi otsa sõitmist ei olnud."

Katkise autoga edasi sõitmise ürituse kohta ütles Tänak: "Meil oli veel 11-12 kilomeetrit minna. Pidime jätkama. Lõpuks pidi see siiski purunema ning meil polnud varu. Ütleme nii, et ei tulnud välja."

Tänasel punktikatsel tuleb Tänakul kindlasti pingeline võitlus tiimikaaslase Thierry Neuville'iga, kes katkestas juba reedel samuti eelviimasel katsel, lõhkudes tagavedrustuse "liiga kiirest legendist" tingitud avarii tõttu.

"Jah, tuleb võitlus," tõdes Tänak. Aga mis seisukorras on rehvid? "Meil pole uusi rehve, aga siiski mõned päris head. Oleme tänaseks valmistunud."