Läti hokifänne tervitas saatkonnahoone ees ka Kanada suursaadik Kevin Rex, kes õnnitles kõiki, kes olid tulnud lilli tooma.

"Kaotamine pole kunagi lõbus. Aga kui sa kaotad mängu, siis tee seda võõrustajariigi vastu, kellel on traditsioon viia kaotava meeskonna suursaatkonna juurde lilli. Aitäh teile sõbrad energia, heade sõnade ja lillede eest," kirjutas Rex lõbusalt oma Twitteri postituses.

Läti fännid käisid juubeldamas mõistagi ka Riia jäähalli ees. Politsei hoidis olukorral silma peal ning ühtegi intsidenti ei juhtunud.

Läti koondise kanadalasest peatreener Bob Hartley ütles pressikonverentsil, et ei kujutagi hästi ette, mis oleks Riia Arenal toimunud, kui see oleks fänne täis olnud. "Ilmselt oleks siis halli katus pealt sõidetud. Saime selle võiduga öelda turniiri korraldamise eest aitäh," kommenteeris Hartley.

"Paaril viimasel treeningpäeval rääkisime suurest show`st Kanada vastu. Selleks mänguks oli lihtne end motiveerida," jätkas ta. "Meie jaoks oli väga oluline esimesena skoorida. Teadsime, et kui nad juhtima pääsevad, on mäng kiirem, sest kanadalastel on väga noor meeskond. Kui me värava lõime, ei kontrollinud me mängu päris hästi, kuid meil oli lihtsam ennustada nende tegevust ja mängida kaitsvalt."

Läti väravad viskasid kahel esimesel kolmandikul Miks Indrašis ja Oskars Batņa. Columbus Blue Jacketsi väravavaht Matiss Kivlenieks tõrjus kõik 38 pealeviset.