Läti pääses juhtima avakolmandiku lõpusekunditel, kui arvulisest ülekaalust avas skoori Miks Indrašis. Teise kolmandiku keskel viskas teise värava teine Riia Dinamo ründaja Oskars Batņa. Mõlemale väravale andis resultatiivse söödu Ronalds Ķeninš.

Üks Läti suur kangelane oli Columbus Blue Jacketsi väravavaht Matiss Kivlenieks, kes tegi 38 tõrjet. Kanada väravale tehti 17 pealeviset.

Lõpuminutitel jättis Kanada oma värava tühjaks ja tõi platsile täiendava väljakumängija, kuid edu see neile ei toonud. Hoopis lätlastel avanes kaks suurepärast võimalust eduseisu kasvatamiseks, ent mõlemal juhul tabas litter kaugviske järel Kanada värava posti.

Läti jaoks oli tegemist esimese võiduga Kanada koondise üle. Viimati olid meeskonnad omavahel Riias kohtunud 2006. aastal ja siis purustasid kanadalased Läti koguni 11:0. 2014. aasta olümpial olid Kanada ja Läti vastamisi veerandfinaalis ning kanadalased said raske 2:1 võidu.

Teises tänases B-alagrupi mängus alistas Saksamaa 9:4 Itaalia. Veel mängivad selles grupis Soome, USA, Norra ja Kasahstan.

Juba homme kohtub Läti koondis Kasahstaniga, Kanada on pühapäeval vastamisi USA-ga.

A-alagrupi avamängudes alistas Venemaa 4:3 Tšehhi ja Slovakkia 5:2 Valgevene.

Mängu tipphetked: