Eesti koondises 89 mängu pidanud Stepanov lõpetas jalgpallurikarjääri 2012. aastal ja asus peagi tööle agendina. Paar aastat tagasi sai ekskaitsjast FC Tallinna spordidirektor ning kui ta süvenes meie noorte jalgpalli, avanes Stepanovile väga kurb pilt.

Stepanov kirjutas sotsiaalmeedias Eesti laste jalgpalli iseloomustamiseks järgnevat:

"Eesti laste jalgpall on see, kui laps ei taha, ei saa, teda ei huvita õppimine mõne treeneri juures ega mõnes klubis, kuid ta on sunnitud seal õppima.

Eesti laste jalgpall on see, kui sulle meeldib jalgpalli mängida, aga nad nõuavad sinult vana vormi eest 400 eurot, kui nad nõuavad sinult 900 eurot selle eest, et soovid jalgpallis midagi muud proovida.

Eesti laste jalgpall on see, kui su vana klubi teeb kõik selleks, et sa lõpetaksid jalgpalli mängimise, käiksid ükskõik kus ujuksid, tegeleksid judo või jäähokiga , kuid peamine, et ei pääseks mõnda teise klubisse tegema seda, mis sulle meeldib.

Eesti laste jalgpall on see, kui sõna "jalgpall" pole üldse vaja, sind huvitab laste vanematelt saadud 3550 eurot kuus.

Eesti laste jalgpall on see, kui meeskonna treener räägib treeningu ajal 30 minutit telefoniga ja see on normaalne.

Eesti laste jalgpall on see, kui lastetreener ei ole võimeline, ei taha, ei oska mängijale sööta või söötu vastu võtta.

Eesti laste jalgpall on see, kui noortetreener raputab last käest ja karjub talle näkku.

Eesti laste jalgpall on see, kui noortetreener räägib lastele roppusi ja nad ei saa aru, kuidas treener seda endale lubada saab.

Eesti laste jalgpall on see, kui lapsi õpetatakse palli jalaga lööma, murdma, palli auti peksma, kuid neid ei õpetata kiiresti mõtlema, mängima ebastandardselt, mängima ilusat jalgpalli.

Eesti laste jalgpall on see, kui klubi pole absoluutselt huvitatud sellest, mis toimub tema noortemeeskondadega, peamine on võita meistrivõistlused ja istuda boksis ning karjuda: "Me oleme meistrid".

Eesti laste jalgpall on see, kui 30 last treenib väikesel platsil.

Eesti laste jalgpall on see, kui lähed talvel väljakule 15 kraadiga ja külmetad ning mõtled vaid sellele, et end kiiremini soojast majast leida.

Eesti laste jalgpall on see, kui saad treenerilitsentsi A ja mõistad, et sa ei tohiks seda saada, sest sul pole selle litsentsi jaoks piisavalt teadmisi.

Eesti laste jalgpall on see, kui lastetreeneri ametit absoluutselt ei austata või seda tööd tehakse vaid selleks, et lisaraha teenida.

Eesti laste jalgpall on see, kui lastele mõeldud munitsipaalstaadioneid eelistatakse pensionäridele üürile anda, kuna nad on staadionitöötaja tuttavad.

Eesti laste jalgpall on see, kui treener tuleb trenni ja näeb, et täna peab ta treenima lapsi, keda on vähem kui sõrmi ühe käe sõrmedel.

Eesti laste jalgpall on see, kui minut enne treeningu lõppu kustutatakse väljakul tuled ja meeskond peab oma asju pimedas otsima ja kokku panema.

Eesti laste jalgpall on see, kui treener ei hooli, ja see, kes on treenerist kõrgemal, ka ei hooli."