Portugali ralli WRC2 arvestus tõotas tulla erakordselt pinev. 12 üles antud Rally2 autode seas olid endistest WRC ässadest lisaks Mikkelsenile nimekirjas Esapekka Lappi ja Mads Östberg ning Tallinnas elav M-Spordi piloot Teemu Suninen. WRC2 klassis on end Portugalis üles andnud ka Georg Linnamäe.

Youtube'i postitatud videosõnumis ütles Mikkelsen, et tal pole aimugi, kust ta koroonaviiruse külge hankis.

"Tunnen end üsna hästi. Mul on lihtsalt kähe kurk, peavalu ja palavik, kuid muidu on tunne päris hea," vahendab DirtFish norralase sõnu.

"Eelkõige teeb see haiget mentaalselt. Raske on istuda kodus, teades, et kõik teised sõidavad Portugalis rallit. Valus on meeskonda (Toksport) alt vedada ja neid raskesse olukorda panna. Selle pärast on mul kahju, aga samal ajal on neid asju raske kontrollida. Mul pole aimugi, kust ma selle sain."

"Mul hakkasid sümptomid tekkima neljapäeva öösel vastu reedet. Öeldakse, et selle jälgi on võimalik ajada neli-viis päeva, sel ajal pidi toimuma nakatumine - ma olin siis Itaalias, reisisin tagasi Targa Florio rallilt, seega ma kahtlustan, et sain selle seal või reisil tagasi."

Mikkelsen plaanib tagasi MM-rajal olla Sardiinia rallil, mis toimub kaks nädalat peale Portugali etappi.

"Olen üsna kindel, et mu keha tuleb sellega toime ning ma taastun üpris kiiresti, sest ma elan tervislikku elu ning olen heas füüsilises konditsioonis," lisas ta.

WRC2 sarja üldseis peale 3 rallit:

1. Andreas Mikkelsen (Norra) 68 punkti
2. Marco Bulacia Wilkinson (Boliivia) 33
3. Esapekka Lappi (Soome) 29
4. Mads Östberg (Norra) 27
5. Adrien Fourmaux (Prantsusmaa) 25
6. Teemu Suninen (Soome) 22