Baierimaal paiknev klubi mängib hetkel Bundesligas, kuid asetseb tabeli viimasel ehk 20. astmel. Koroonaviirusepuhangu tõttu on Coburg küll pidanud teistest meeskondadest vähem kohtumisi, ent püsimajäämiseks vajalikust 16. kohast lahutab Toomi tulevast koduklubi siiski üheksa punkti.

Toom: huvilisi oli palju, aga otsus sündis lihtsalt

"HK Varbergiga langesime kahjuks Rootsi kõrgliigast välja ja minu kahe-aastases lepingus oli sellekohane punkt. Pakkumisi hakkas kiirelt sadama, minust oli huvitatud mitu Rootsi klubi, üks Hispaania meeskond ja lisaks Coburgile veel paar Saksamaa tiimi. Otsus langes Coburgi kasuks, sest seal on väga korralik struktuur ja tase," selgitas Toom.

Noore klubi HSC 2000 Coburgi asutamisaasta loeb nimest välja. Esimeste aastatega töötati end madalamatest sarjadest kiirelt üles ja 2. Bundesligasse jõuti juba 2007. aastal. Vahepeal langeti astme võrra, ent hooajal 2016/2017 mängiti esmakordselt üks aasta ka kõrgeimas sarjas.

Uuesti tõusti Bundesligasse mullu, kui koroonaviiruse tõttu poolelijäänud hooajal lõpetati 2. Bundesliga esikohal. Tänavu alustati kümne kaotusega, aga siis hakkas kogunema ka punkte. Hetkel ollakse küll viimased, ent seda eespoololijatest mitme vähempeetud mängu juures. Coburgi peatreener on 42-aastane endine Tšehhi tipp-pallur Alois Mraz.

"Saksamaa kasuks otsustamine oli lihtne. Olen seal mänginud, keel on suus, tegemist maailma tugevaima liigaga ja isegi kui välja langeme, on suur võimalus tagasi tõusta. Peatreener Mraz on ise endine vasaksisemine, seega loodan ka individuaalselt areneda," tõdes Saksamaal varem TV 1893 Neuhauseni ja TV Emsdetteni särki kandnud Toom.

Roosna liigub tõusukursil, Molkoval ei õnnestunud karikat kaitsta

Viis aastat tagasi koos Toomiga Saksamaale siirdunud sõber ja eakaaslane ning samuti Viljandi HC kasvandik Karl Roosna üritab hetkel uueks hooajaks 2. Bundesligasse kerkida. Saksamaa kolmandas liigas jätkub finaalturniir, kus koondisenädala ajaks pausi ei tehtud ja nii ei saanud Roosnagi rahvusmeeskonnaga liituda.

Roosna koduklubi 1. VfL Potsdam võõrustas pühapäeval TuS Spenget ning sai 33:27 (15:10) võidu, eestlane viskas kolm väravat. Potsdam tõusis kuue punktiga A-alagrupi liidriks, ent Hageni VfL Eintrachtil on punkt vähem ja mäng varuks. Veerandfinaali pääsevad neli paremat ja selles suunas tegid Roosna ja Potsdam suure sammu.

Luksemburgis peeti läinud nädalal naiste karikavõistluste Final Four. Karikakaitsja CHEV Diekirch läks poolfinaalis kokku viimaste aastate meistri HB Käerjengiga ning jäi kohe tagaajaja ossa. Kuigi Alina Molkova viskas kohtumise parimana Diekirchi kasuks kaheksa väravat, tuli finaalist suu puhtaks pühkida, sest Käerjeng võitis 31:26 (16:13).