Austria alustas paremini, Eesti leidis end kiirelt 1:6 kaotusseisus ja poolaeg kaotati 13:18. Seejärel võideldi end mängu tagasi, väravasuule vahetatud Marius Aleksejev tegi häid tõrjeid ja ka kaitse, mis mängu alguses oli läbisõiduhoov, muutus agressiivsemaks. Võideldi - korraks oli kaotusseis kahe väravaliseks, kuid kiirelt said vastased jälle turvalise edu sisse.

Mis siis mängu alguses ikkagi juhtus? Eesti rünnak alguses ei hakkanud jooksma, seejärel mängis meie meeskond rünnakul pidevalt seitsme mehega, jättes enda värava tühjaks. Kuna aga rünnakul tehti väga palju praaki pallikaotuste näol, siis need karistati kohe kiiresti ära.

Eesti parimana viskas Karl Toom üheksa väravat. Avapoolajal nulli peale jäänud Mait Patrail sai lõpuks kirja kuus tabamust, Dener Jaanimaa ja Alfred Timmo sahistasid väravavõrku kolmel korrral. Austria resultatiivseimad olid Robert Weber seitsme ning Janko Božovici ja Lukas Huteceki kuue väravaga.

„Võib-olla oli alguses väike kramp sees,” tunnistas Karl Toom. „Ma ei tea, ei saanud rünnakuid õigesti käima, ei suutnud õiget lahendust leida, tegime palju praaki. Siis panime rünnaku 7-6 peale üle, see ei olnud üldse edukas. Palju väravaid visati tühja ja kaitses oli ka hulgaliselt probleeme. Ei kujuta ette, miks treener seda ei muutnud. Raske oli teisel poolajal seda kõike heastada. Mingil hetkel saime mängu sisse, aga siis tegime jälle praaki: keegi ei püüdnud palli kinni, ei pannud kuue meetri pealt sisse ja jälle ei suutnud mängu tulla. Kui oleksime suutnud mängu tulla, siis olnuks emotsiooni pealt võit ka tehtav olnud. Kõigil on kahju, meil oli täna reaalne võimalus võita.”

Teoreetiliselt on endiselt võimalik veel finaalturniirile saada, kuid see ülesanne näib väga raske - selleks tuleks võõrsil võita siiani alagrupis kõik viis mängu võitnud Saksamaad, siis peaks Austria alistama Bosnia ning Eesti oleks grupis kolmas. Edasi oleneks kõik juba teistest alagruppidest, kaheksa grupi peale saab edasi neli kolmanda koha tiimi.

Seis viie vooru järel: 1. Saksamaa 5 võitu, 2. Bosnia 2, 3. Austria 2, 4. Eesti 1.