Esimese perioodi võitis 1:0 Vorobjova. Kolmeminutlise perioodi keskel oli Mäe passiivsem ja kohtunikud käskisid tal 30 sekundi jooksul võtte teha. See ei õnnestunud ja punkti sai venelanna.

Teisel perioodil rollid vahetusid. Nüüd pidi 30 sekundi jooksul võtte sooritama Vorobjova, aga venelanna seda ei suutnud. Mäele anti üks punkt ja selleks võiduks piisaks. Reeglite järgi antakse viigi korral eelis maadlejale, kes saab punkti viimasena.

Venelanna üritas viimastel sekunditel meeleheitlikult Mäed matile suruda, aga 29-aastane eestlanna pidas vastu. Vorobjoval õnnestus Mäe suu veriseks saada, aga mitte enamat.

Finaal täispikkuses:

Video medalitseremooniast:

Epp Mäe pärast EM-finaali võitmist.

Enne finaali:

Veerandfinaalis alistas Mäe Aserbaidžaani maadleja Sabira Alijeva 10:0.

Poolfinaalis kohtus 29-aastane eestlanna prantslanna Cynthia Vanessa Vescaniga. Kohe kohtumise alguses sai Vescani passiivsuse eest hoiatada. Seejärel teenis Mäe aktiivsuse eest esimese punkti - 1:0 - ja sellelt seisult mindi ka vaheajale. Teise poolaja alguses sai eestlanna kiiresti teise punkti ja kohtumise lõpuminutil teenis veel kaks punkti ning sammus kindla 4:0 võiduga finaali.

Finaalivastane, 29-aastane Irkutskist pärit Vorobjova, tuli 2012. aastal Londonis kuni 72-kiloste naiste hulgas olümpiavõitjaks ja sai Rio de Janeiros kuni 69-kiloste hulgas hõbemedali. Lisaks on tal kaks MM-tiitlit ja kolm EM-kulda.

"Kindlasti oli mul EM-il eesmärgiks medal teenida, kuid võistlus pole läbi. Finaalivastane on kindlasti tugev ja matš tuleb põnev," rääkis Mäe Delfile pärast poolfinaali. "Euroopa mängude pronksimatšis õnnestus mul teda võita, aga lihtne see kindlasti olema ei saa."

Finaali pääsemisega kindlustas Mäe oma karjääri kõrgeima koha tiiltivõistlustel. Varem on ta saanud MM-ilt kaks pronksmedalit (2015, 2019), EM-il tuli ta pronksile 2017. aastal.