ROK-i reeglid keelavad olümpiamängudel igasuguse poliitilise, usulise või rassilise demonstratsiooni. Viimase aastaga on spordimaailmas eriti populaarseks saanud hümni ajal või mängu eel põlvitamine, millega võideldakse mustanahaliste õiguste eest.

Seetõttu on viimastel kuudel tulnud palju ettepanekuid, mis lubaksid sportlastel olümpiamängudel protestida. Näiteks Rahvusvahelise kergejõustikuliidu president Sebastien Coe sõnul tuleks sportlastel lubada olümpiamängude ajal poliitilisi žeste teha.

ROK jääb aga endale kindlaks. ROK-i sportlaskomisjoni esimehe Kirsty Coventry sõnul olid enamus sportlased, kellega antud küsimuse osas konsulteeriti, protestimise vastu. "Mina ei tahaks, et miski mind võistluse ajal segaks. Tunnen seda tänase päevani," sõnas Coventry, kes on ise ujujana olümpiamängudel võistelnud.

Coventry kinnitas, et protestijaid ootab ees karistus. "Enamus sportlasi, kellega rääkisime, tahavad seda," sõnas ta Reutersi vahendusel.

Reutersi teatel põhinevad ROK-i andmed küsimustiku põhjal, millega oli seotud üle 3500 sportlase. Ligi 70% sportlastest ütlesid, et ei soovi autasustamise, tseremooniate ega võistluste ajal meeleavaldusi näha.