Pühapäeval teatasid 12 klubi (Manchester United, Manchester City, Liverpool, Londoni Chelsea, Londoni Arsenal, Tottenham, Madridi Real, Barcelona ja Madridi Atletico, Torino Juventus, AC Milan ja Milano Inter), et lahkuvad Meistrite Liigast ning liituvad Superliigaga. Kogu idee ning kõik asutajaliikmed sattusid koheselt enneolematult suure kriitikarahe alla.

Juba teisipäeva õhtuks teatasid Inglismaa klubid, et on alustanud protsessi Superliigast lahkumiseks. Põhjenduseks toodigi avalikkuse, eelkõige koduste fännide pahameel. Kolmapäeva jooksul ühinesid inglastega ka Atletico ja Inter.

Ka Juventuse juht Andrea Agnelli, kes oli Perezi kõrval teine Superliiga eestvedaja, tunnistas kolmapäeval kaotust. " Ilmselgelt ei saa me edasi minna. Sellegipoolest jään endale kindlaks – selle projekti idee on ilus," sõnas ta.

Reali president Perez on aga optimistlik. "Kõik, kes arvavad, et Superliiga on surnud, eksivad," rääkis Perez Hispaania raadiojaamale El Larguero. "Superliiga pole surnud, me jätkame projekti kallal töötamist. Hetkel on see pausil. Kõik 12 klubi on sõlminud samasuguse lepingu."

"Olen kurb ja pettunud. Võib-olla ei seletanud me Superliiga projekti piisavalt selgelt lahti," jätkas Perez. "Minu arvates polnud üks kuuest Premier League'i klubist projektis väga veendunud ning see nakatas ka teisi."

Perezi sõnul pole ükski klubi veel ametlikult Superliigast eemaldunud. "Keegi pole leppetrahvi veel maksnud. Oleme peaaegu kõik selles veel sees. Nad pole veel ametlikult lahkunud," sõnas ta. "Juventus ja AC Milan pole Superliigast lahkunud. Barcelona, Real, Juventus ja Milan püüavad jätkuvalt leida olukorrale lahendust. Kui see projekt ei läinud läbi, siis mõni teine läheb ikka. Pidage meeles, kõigil 12-l klubil on siduvad lepingud."