"Möödunud õhtul sattus Sterling Brown rünnaku ohvriks. Ta polnud varasemalt ründajatega kokku puutunud," seisis Rocketsi esmaspäevases pressiteates. "Ta sai näohaavu, kuid ta taastub sellest täielikult. Sterling ei mängi täna, kuid seda varasema põlvevigastuse tõttu."

Maineka väljaande The Athletic teatel oli rünnaku ohvriks sattunud Browni õhtu hoopis tõsisem ning lähedased kartsid ka tema elu pärast. Rockets saabus Miamisse pühapäeva õhtul pärast 114:110 võitu Orlando Magicu üle. Esmaspäeval ootas Rocketsit ees kohalik Miami Heat.

Miami kesklinnas ööbimise asemel otsustas klubi veeta öö hoopis lähedal asuvas Coral Gable'is. Seda pooleldi just eesmärgil, et mängijatel ei tekiks kiusatust Miami kuulsat ööelu nautima minna. Mitmed Rocketsi mängumehed otsustasid siiski võtta ette 20-minutilise sõidu Booby Trapi stripiklubisse. Nende hulka kuulus ka Brown.

Hiljem stripiklubist väljudes istus Brown aga valesse kaubikusse ning sattus tülli seal viibinud kolme või rohkema inimesega. Vaidlus muutus kiiresti kakluseks, kui kõik autos viibinud isikud hakkasid Browni peksma, lüües teda muu hulgas pudeliga pähe. Ühe allika sõnul löödi korvpalluri pea pudeliga lõhki. Teise teatel sai Brown kuklasse löögi, mille tõttu on tal õhtust hägused mälestused. Hommikul pärast kella 7 viidi pallur haiglasse.

Kui osad Rocketsi mängijad olid jõudnud intsidendi eel juba stripiklubi juurest ära sõita, siis mõned jäid veel sinna. Juhtunut pealt näinud mängijaid - teiste hulgas 20-aastane Kevin Porter jr - sekkusid olukorda ning hakkasid Browni kaitsma. Juhtunu käigus sai ka Porter veidi viga, kuid esmaspäeva õhtul oli ta juba platsil ning viskas Heati vastu 18 punkti. The Athleticu käsutusse jõudnud politseiraporti kohaselt keeldus Brown koos ühe kaaslasega (nime ei nimetatud) intsidendi järel politseiga koostööd tegemast. "Brown ei tahtnud juhtunust midagi rääkida, vaid soovis lihtsalt haiglasse minna," seisis raportis.

Esmaspäeval hakkas jutt vahejuhtumist Rocketsi meeskonnas levima. Paljud mängijad ja treenerid kartsid Browni tervise pärast, sest kahtlustati, et ta viibib kriitilises seisundis haiglas. Verisena haiglasse jõudnud Browni nägu vajas mitmeid õmblusi. Esmaspäeva pärastlõunal lubati mees siiski haiglast välja. "Kui ta poleks füüsiliselt nii tugev, poleks ta pruukinud õhtut üle elada. Ta oleks võinud surra," rääkis üks allikas The Athleticule.

Tasub meeles pidada, et NBA-s kehtivad mängijatele koroonapandeemia tõttu kindlad reeglid ning tegelikult ei tohi mängijad üldse klubides või baarides käia. NBA esindaja teatas, et nad uurivad vahejuhtumit ja loodavad, et Brown paraneb kiiresti.

Brown on nüüdseks tagasi Houstonis, kuid kannatab jätkuvalt suurte valude käes. "Tema nägu on lõhki pekstud," sõnas üks allikas.

Omapoolse uurimise juhtunu osas on algatanud ka Rocketsi klubi. Väidetavalt on klubi andnud mängijatele mõista, et nad ise ei vastaks NBA liiga uurijatele. Klubi sõnul on Rockets teinud ja jätkab NBA ning kõikide teiste osapooltega täielikku koostööd, et juhtum saaks lahendatud.

Mullu novembris Rocketsiga liitunud Browni keskmised näitajad sel hooajal on 8,2 punkti, 4,4 lauapalli ja 1,4 resultatiivset söötu. Viimati käis ameeriklane Rocketsi särgis platsil 10. aprillil.