Bottas ja Russell põrkasid kokku võistluse 31. ringil. Kuna vormelite juppe olid kõik kohad täis, siis lehvitati punast lippu ning võistlus peatati paarikümneks minutiks. Väidetavalt oli kokkupõrke hetkel kiiruseks 300 km/h, Russelli sõnul oli temal rauas aga koguni 330 km/h.

Nagu kordusest võib näha, siis karm kokkupõrge toimus täpselt Kimi Räikköneni nina all ning kogenud soomlane oleks võinud samuti avariis osaline olla.

Avarii järel sattusid Russell ja Bottas ja sõnasõtta. Esmalt läks Russell soomlase juurde, kuid Bottas näitas talle koheselt keskmist sõrme. Russell lõi seejärel käega vastu Bottase kiivrit. Kordusest vaadates tundus, et Russell kaotas vormeli üle kontrolli ja nii kokkupõrge aset leidiski. Russellil oli juhtunust aga hoopis teine nägemus ning ta viitas, et soomlane võis kokkupõrke sihilikult korraldada.

„Võitlesime üheksanda koha nimel ja jääb küsimus, miks ta selle koha nimel niimoodi võitlema hakkas. Kui tema kõrval oleks olnud mõni teine sõitja, siis võib olla ei oleks ta sellist liigutust teinud. Vähemalt mina näen asju niimoodi,“ rääkis Russell Motorsport.comi'i vahendusel, et tema hinnangul tegi Bottas oma vormeliga kerge jõnksatuse, mis ajaski teda rütmist välja.

„Küsisin temalt (Bottaselt), kas ta tahtis meid mõlemat tappa. Võitlus käis üheksanda koha nimel ja selline võitlus ei tähenda talle midagi,“ lisas ta.

Russelli vihjete järel küsiti kommentaari ka Mercedese tiimi bossilt Toto Wolffilt. „See on täielik jama,“ oli Wolffi vastus Autospordile.

Wolffi sõnul läks Russell liialt riskeerima ja ta oleks pidanud märgades oludes tagasihoidlikumalt tegutsema. „Ausalt öeldes ei paku see olukord meile üldse nalja,“ sõnas Wolff.

Russell istus eelmisel hooajal Bahreni vormel-1 etapi ajal Mercedese roolis ning näitas head kiirust. Toona asendas ta koroonaviirusesse nakatunud Lewis Hamiltoni. Seejärel hakkasid ringlema kuulujutud, et Russell võiks tulevikus endale saada just Bottase koha. Praegu kihutab Russell aga Williamsis.