"Olin Ramsaus, kui Mati Alaver palus mul Lõuna-Austriast kiirtee teenindusjaamast ühe paki ära tuua," alustas Veerpalu selgitust. "Ta ütles, et see on ravim Aleksei Poltoraninile, kes oli sel ajal haige, et tugevdada tema immuunsüsteemi. Teenindava töötajana polnud see minu jaoks midagi erilist, sest olen harjunud täitma tiimi heaks logistilisi ülesandeid, näiteks tooma tehasest suuski, kuulama maad suusaradade, treeningkeskuste ja hotellide kohta või tooma kirju ja pakke. Seepärast ma ei mõelnud sellele missioonile eriti."

Rahvusvahelise spordiarbitraaži (CAS) antidopingudivisjon otsustas sel nädalal, et Veerpalu on süüdi dopinguskeemis, mida avalikkus tunneb nime all "Aadrilaskmine".

Veerpalule määrati kahe aasta pikkune osalemiskeeld kõikidel FIS-i võistlustel. Veerpalu eksis reegli vastu 2.9, mis vastavalt FIS-i antidopingureeglitele tähendab dopingusüsteemis osalemist, abistamist ja asjade kinni mätsimist. Veerpalule määratud kahe aasta pikkune spordis tegutsemise keeld kehtib 2023. aasta 17. märtsini.

Eesti antidopingu ja spordieetika sihtasutuse juhatuse liige Henn Vallimäe sõnul on tegu sisuliselt nelja aasta pikkuse võistluskeeluga, sest Veerpalu karistati asjade eest, mis jõudsid avalikkuse ette 2019. aasta kevadel.