32-aastase ekssportlase ajust otsitakse jälgi kroonilisest traumaatilisest entsefalopaatiast (CTE), mis on vaevanud paljusid peapõrutuse saanud Ameerika jalgpallureid.

Yorki maakonna koroner tellis Adamsile aju-uuringu koostöös Bostoni ülikooli teadlastega, kes on olnud taoliste haiguste uurimisel USA-s eesrinnas. Rutiinse lahkamise käigus taolisi haigusi tavaliselt ei tuvastata.

"Oleme ühendust võtnud Bostoni ülikooliga ning nad teevad meiega koostööd, et selgitada, kas Mr. Adamsil oli CTE. Hetkel ei oska me veel öelda, millal need tulemused võiksid saabuda," seisis kohaliku koroneri pressiteates, vahendab NBC News.

Adams tulistas kolmapäeval Rock Hillis surnuks 70-aastase arsti Robert Lessile, tema 69-aastase abikaasa Barbara ning nende lapselapsed Adam Lesslie (9) ja Noah Lesslie (5) ning maja ees olnud õhukonditsioneeride tehniku James Lewise. Neljapäeva varahommikul, olles juba politseinike poolt sisse piiratud, tappis Phillips ka iseenda.

Pole veel teada, mis Adamsi säärase kohutava tapatööni võis viia. On teada, et Oakland Raidersi klubi eest mängides sai ta 2012. aasta lõpus kaks peapõrutust.

"Arvan, et jalgpalli pärast läks ta peast segi," ütles Adamsi isa Alonzo Adams telekanalile WCNC.