Eesti koondisega kohe laagri alguses juhtunut teavad nüüdseks juba küll kõik spordisõbrad. Ühe esmaspäeval, 22. märtsil avastatud koroonapositiivse mängija tõttu jäid kõik lähikontaktsed, kes polnud juba viirust läbi põdenud, Tallinnasse isolatsiooni ning Poola esimesele 2022. aasta MM-valikmängule sõitis ühe ööga kokku klopsitud asendusmeeskond koos peatreeneri asetäitja Martin Reimiga, kelle abilised olid Janno Kivisild, Ats Sillaste, Andrus Lukjanov ja Ants Jaakson.

Hotellituppa lukustasid end kümneks päevaks Eesti vastne peatreener Thomas Häberli ja kehalise ettevalmistuse treener Michael Müller, juba enne laagrit jäi tervislikel põhjustel koju Andres Oper, lennuki peale ei võetud ka Norbert Hurta ja Mart Poomi. Nimetatud juhendajad olid kuni 31. märtsil toimunud maavõistluseni Rootsiga omavahel ühenduses Zoomi vahendusel, mängude ajal vahetati Lublini, Minski ja Stockholmiga infot telefoni teel.

Intervjuus Delfile ja Eesti Päevalehele rääkis Hurt sellest erakordsest olukorrast, vaatas tagasi Tšehhi (2:6), Valgevene (2:4) ja Rootsi (0:1) mängude peamistele õppetundidele ja järeldustele ning kirjeldas ka enda täpsemaid tööülesandeid šveitslase Häberli juhitud treeneritiimis. Ühtlasi vaatas koondisevälisel ajal Flora spordidirektori ametit pidav Hurt tagasi jaanuarikuisele Marbella laagrile ja kriitikale selle kohta, et koondise nimekirja pääsesid 15 Eesti meisterklubi mängijat ning kirjeldas, kuidas koosseis enne koondiseperioodi üldse paika pannakse.