Real võitis avapoolaja juba 2:0 nii, et Liverpool polnud 45 minutiga sooritanud ühtegi pealelööki. 27. minutil andis Toni Kroos sügavalt oma väljakupoolelt imelise pika söödu Vinicius Juniorile, kes lükkas palli rinnaga ette ja tegi järgmise puutega skoori. 36. minutil oli Kroosi sööt taas see, millest Marco Asensio löögile pääses.

Mohamed Salah vähendas 51. minutil Liverpooli esimesest pealelöögist kaotusseisu 1:2-le, kuid 65. minutil virutas Vinicius juba oma õhtu teise kolli, tehes sööduandjast Luka Modricist (35 a, 209 p) vanima mehe Meistrite liigas, kes pärast Ryan Giggsi (2011. aastal 37a) kolmes mängus järjest väravasöödu andnud.

Manchester City pääses kohtumist 19. minutil juhtima, kui täpne oli Kevin De Bruyne. Resultatiivse söödu sai kirja Riyad Mahrez. Kuigi City oli veidi ohtlikumaks pooleks, jõudis järgmisena väravani hoopis Dortmund.

Erling Braut Haaland andis 84. minutil täpse söödu liinide vahele Marco Reusile, kes saatis palli külaliste võrku. Viimane sõna jäi siiski võõrustajatele. Dortmundi kaitsjad jätsid karistusalaks vabaks Phil Fodeni, kes 90. minutil mõne meetri kaugusel väravast 2:1 võidutabamuse lõi.

Korduskohtumised peetakse mõlemas veerandfinaalis 14. aprillil.

Kolmapäeval peetakse veerandfinaalide avakohtumised paarides Müncheni Bayern - Pariisi Saint-Germain (mullused finalistid) ning FC Porto - Londoni Chelsea.

ENNE MÄNGE:

Real ja Liverpool olid viimati omavahel vastamisi 2018. aasta finaalis, mille võitsid hispaanlased 3:1.

"Me ei ole kättemaksu peal väljas," sõnas Liverpooli peatreener Jürgen Klopp pressikonverentsil. "Sellel mängul pole midagi pistmist 2018. aastaga, kuid kui saime teada loosimise tulemuse ja selgus, et me mängime esmakordselt pärast seda finaali Madridi Realiga, tuli mulle muidugi see finaal meelde."

Toonase finaali järel pakkus palju kõneainet Reali kapten Sergio Ramos, kes kukutas mängu alguses Mohamed Salahi maadlusvõttega nii õnnetult, et egiptlane pidi õlavigastuse tõttu platsilt lahkuma.

"Ütlesin pärast seda mängu, et kui keegi minult nädal või kuu aega hiljem pressikonverentsil küsiks, kas ma kutsuksin Sergio Ramose oma 60. sünnipäevale, vastaksin ei. Nüüd ma mõtleksin selle üle uuesti järele. Ta on suurepärane jalgpallur, kuid mulle ei meeldinud see, mis sel õhtul juhtus. See oli kummaline öö. See oli meie jaoks kummaline öö, kuid see oli juba ammu ja ma ei too seda tunnet, seda viha tagasi," lisas Klopp.

Manchester City alustab jahti poolfinaalkohale Dortmundi Borussia vastu, kellega täna kohtutakse koduväljakul.

City peatreener Pep Guardiola kiitis pressikonverentsil Saksamaa klubi 20-aastast ründetähte Erling Braut Haalandit, kes on tänavu löönud Meistrite liigas juba kümme väravat.

"Ainus asi, mis ma saan öelda, on, et oma vanuse juures on Haaland erakordne ründaja," sõnas Guardiola, välistades samas norralase ostmise. "Meie klubi ei ole olnud siiani nõus üle 100 miljoni suuruseid tehinguid tegema. Seega meie teda endale lubada ei saa," märkis hispaanlane.