Andreescu oli laupäevases finaalis maailma esireketi vastu 3:6, 0:4 taga, kui hüppeliigesevigastus tal enam edasi mängida ei lasknud.

Pühapäeval tegi 2019. aasta US Openi võitja avalduse oma Instagrami story's, andes teada, et 16.-17. aprillini tuleb Kanadal Kraljevos toimuval Billie Jean King Cupi (endine Fed Cup) play-off'is hakkama saada ilma temata.

"Tunnen kergendust teatades, et vigastus pole kuigi tõsine ning ma olen varsti pärast mõningast puhkust ja ettevalmistust tagasi," ütles 20-aastane tennisist. "See tähendab, et kahjuks ei saa ma Billie Jean King Cupist osa võtta. Ma armastan Kanada esindamist, seega seda otsust polnud kerge teha, aga ma tahan olla valmis liivahooajaks ja kogu ülejäänud hooajaks."

Andreescu on WTA edetabeli TOP10-s täna kõige suurema tõusu teinud mängija. Kolme koha võrra langes üheksandaks tšehhitar Karolina Pliškova. Esireketina jätkab Barty, teisena Naomi Osaka, kolmandana Simona Halep, neljandana Sofia Kenin ja viiendana Elina Svitolina.

Anett Kontaveit loovutas kaks kohta ja asub nüüd 26. positsioonil, Kaia Kanepi säilitas 64. koha. Elena Malõgina tõusis üheksa koha võrra 566. reale.

Miami Openi naiste finaal täispikkuses: