Vendade karistus selgub aprillikuu jooksul, kumbki mees süüd ei tunnista. Austraallasi ähvardab eluaegne vanglakaristus.

Dru ning Anthony Draperi nimeline mees vahistati 2018. aastal pärast seda, kui neid olid mere peal taga ajanud õhu- ja merevägi. Kaks meest olid 2018. aasta juunis ette võtnud 11-tunnise teekonna, et jõuda ühe laevani, mis smuugeldas narkootikume. Nathan Baggaley oli ostnud paadi, millega tema vend ja Draper ringi liikusid.

Politsei aga märkas neid ning mehi hakkas jälitama mereväe laev. BBC teatel oli videosalvestuste pealt näha, kuidas Dru viskas kokaiinipakke merre ning Draper proovis samal ajal laeva eest põgeneda. Meeste põgenemisoperatsioon aga ebaõnnestus.

Vahistatud Dru väitis võimudele, et tema arvates läksid nad hoopis tubakale järgi. Dru sõnul röövis Draper ta ning käskil tal temaga kaasa tulla. Vastasel juhul ähvardas Draper tema perekonnale liiga teha.

Draper sõnas aga, et just Dru palkas ta paati juhtima. Samuti väitis ta, et läks enda teadmiste kohaselt kanepile järgi. Draper tunnistas end tänavuse aasta alguses kokaiini importimises süüdi, kuid tema karistust vähendati, sest ta andis tunnistusi Baggaley vendade vastu.

Süüdistuste kohaselt oli Nathan samuti plaaniga seotud, olles soetanud paadi ning varustanud selle satelliittelefoni ja navigatsioonisüsteemiga. Endine kajakisõitja väitis aga jällegi, et ostis sõiduvahendi Dru'lt saadud raha eest ning tema sõnul plaanis vend selle abil alustada vaalade vaatlemise äri.

Tegu pole sugugi esimese korraga, mil vennad Baggaley'd on narkootikumidega seotud kuritegude tõttu süüdi mõistetud. Korra varasemalt mõisteti nad süüdi, sest olid seotud grupiga, mis valmistas hallutsinogeenseid tablette. 2009. aastal mõisteti nad süüdi veel ühes narkootikumidega seotud juhtumis.