2022. aasta MM-i kvalifikatsiooni alagrupimäng Duisburgis jääb sakslastele veel kauaks meelde. Goran Pandev viis Põhja-Makedoonia avapoolaja teisel üleminutil juhtima, Ilkay Gündogan viigistas 63. minutil penaltist, lõplik sõna jäi 85. minutil Elif Elmasele. Sakslased valdasid palli 62% mänguajast ning tegid 11 pealelööki Põhja-Makedoonia 4 vastu. Makedoonlastel oli aga raamide vahele suunatud 3 lööki, sakslastel vaid 2.

J-alagrupis juhib kolme mängu järel täiseduga Eesti koondise viimase Rahvuste liiga alagrupikaaslane Armeenia (9 punkti), Põhja-Makedoonia on kahe võidu ja ühe kaotusega (6 p) teine, Saksamaa sama saldo juures kolmas. Üks võit ja kaks kaotust on Rumeenial ja Islandil, kolm kaotust väravate vahega 1 : 10 on teeninud Liechtenstein.

"Haletsusväärse väljanägemisega Saksamaa koondis tegi endale Duisburgis häbi 1 : 2 kaotusega Põhja-Makedooniale. Jah, Põhja-Makedooniale. KUI PIINLIK!" seisab Bildi artikli juhtkirjas.

Järgnevalt heidetakse Die Mannschaftile ette otsusekindluse ja teravuse puudumist ning imestatakse veelkord, kuidas õnnestus "jalgpallikääbusel", kes FIFA edetabelis paikneb 65. kohal ja kel mängib Euroopa tippliigades ainult neli mängijat, neljakordset maailmameistrit naeruvääristada.

Valik pealkirju teistest Saksa väljaannetest:

"Jälle trauma" (Süddeutsche Zeitung)

"Saksamaa koondis oli just toibunud Hispaania-mängu lagunemisest, kui tuleb järgmine suurem tagasilöök: 1 : 2 kaotus Põhja-Makedooniale, kes maailma edetabelis asub 65. kohal," seisab juhtlõigus.

"Saksamaa tegi endale häbi Põhja-Makedoonia vastu" (Die Welt, Der Tagesspiegel)

"Halb üllatus Saksamaa koondise jaoks" (Frankfurter Allgemeine)


Valik pealkirju Põhja-Makedoonia meediast:

"Makedoonia näitas, et jalgpall on mäng, mida sakslased alati ei võidagi" (Nova Makedonija)

"Ajalooline võit Makedoonia jaoks, Elmas ja Pandev nokauteerisid neljakordse maailmameistri!" (Nova Makedonija)

"Pärast marihuaana legaliseerimist mängib Makedoonia nagu Brasiilia! (Večer)


Täpsustus: kanep pole Põhja-Makedoonias siiski veel legaliseeritud. Selle üle on küll viimasel ajal avalikkuses arutatud, kuid konkreetse pealkirjaga viitas ka ajaleht ühele sotsiaalmeedias tulemuse üle imestust avaldanud jalgpallifänni hüüatusele.