Tasavägine oli ka pärast Kanepi nulliga kaotatud servigeimi Rõbakina enda pallingugeim. Tund ja 14 kestnud mängus tegi Kanepi 10 serviässa kõrval 8 topeltviga. Vastasel kogunes 8 ässa ja 4 topeltviga. Esimene serv õnnestus Rõbakinal kokkuvõttes 76-protsendiliselt, Kanepi sama näitaja oli 61%. Mõlemal oli kasutada 12 murdepalli, millest Kanepi realiseeris 4 ja Rõbakina 6.

"Peale 4:2 ei tundunud, et mäng päris nii peaks minema. Kaotada järjest 10 geimi, olles ise 4:2 ja murdega ees, on päris omapärane lõpp," kommenteeris Kanepi treener Indrek Tustit Delfile.

"Kaial oli murdevõimalus minna 5:2 ette ja väga häid punkte, et võtta järgi 5:5 peale. Mõned ebaõnnestunud löögid, mida ise läks natuke närviliselt lööma, vastaselt neil hetkedel võibolla paar joone peale kukkunud palli... Kui palju selliseid momente järjest ära oli antud, siis teine sett oli juba puhtalt esimese seti kahe või kolme ebaõnnestunud geimi järelkaja. Mõned esimese seti olulised punktid oleks saanud kindlasti ära võtta. Vastane muidugi ühtegi pakutud võimalust kasutamata ei jätnud."

Mängu tipphetked:

Tustit tunnustas Rõbakina servi, mille õnnestumisprotsent oli kuni kuni avaseti viimase geimini erakordselt kõrge. "Kuni 5:4-ni oli tema esimese servi protsent 87 või midagi sinna kanti. Kui ikka väga tugeva serviga mängija kümnest pallingust üheksa väljakule lööb, hoiab see sind nii suure surve all," sõnas Tustit.

"Teisele setile ma vabandusi ei tooks, esimese seti oleks pidanud lõpuni mängima. Vastane mängis hästi, tema ise teist setti väga kehvasti. Oleks mõned punktid natuke paremini läinud, oleks mäng võibolla hoopis teistsugune tulnud."

Järgmise turniiri teeb Kanepi Charlestonis, kus alustatakse mängudega 3. aprillil. "Homse päeva oleme veel kindlasti siin, sest siin on oluliselt paremad treeningvõimalused," lisas Tustit.

Kanepi tervis on Tustiti sõnul muidu korras. Selline seis lubab mõelda ka lähenevatele suurturniiridele nagu French Open (algab 17. mail), Wimbledon (28. juuni) ja Tokyo olümpia (tenniseturniiri algus 24. juuli).

"Kui kõik toimib nii, nagu ta praegu toimib, tahaks mängida neid kõiki. Peab vaatama, kui tihedaks ajakava läheb. French Open ja Wimbledon on sada protsenti kavas, aga olümpiaga seotud reeglid on veel ebaselged," arutles Tustit.