Tartu Ravens saavutas meistrivõistluste põhiturniiri lõpupoole suurepärase vormi: kuus võitu kuues lõppmängus, mis võimaldas „kaarnatel“ lõplikus turniiritabelis kolmandale kohale jõuda. Võit Narvas meistrivõistluste põhiturniiri viimasel päeval kujunes tartlaste jaoks moraalseks boonuseks, olgugi et Unitedil puudus igasugune turniirimotivatsioon. Tartu jalgpallurite jaoks olid need kolm punkti olulised veel seetõttu, et toona seisis neil ees veerandfinaalmäng Kohilaga ja võib arvata, et nendega oleks Ravens tahtnud rohkem mängida kui Sillamäe Silmet. Kõrgema divisjoni tasemel ei ole Tartu Ravens kunagi Kohilale kaotanud, olles saavutanud neli võitu neljas viimases mängus (väravate vahe 28 : 12), ning nad lähenesid finaalseeriale vaieldamatu favoriidina. Koduses mängus andsid tartlased juba neljandaks minutiks selgelt mõista, et Kohila pääsemiseks poolfinaali läheb vaja imet – 3 : 0 juba mängu alguses ja mängu päästmiseks erilisi võimalusi pole.

Lõpptulemusena saavutasid „kaarnad“ veenva võidu 9 : 2 ja sõitsid Kohilasse seeriat lõpetama. Seeria teine mäng kujunes hoopis teistsuguseks: peremeeste auks tuleb mainida, et nad suutsid anda vastulöögi meisterlikumale vastasele ja vaatamata sellele, et lasid taas palli esimestena väravasse, suutsid mängu naasta – esimene poolaeg lõppes viigiga 2 : 2. Kui teise poolaja keskel rebis Kohila ette, tekkis väljakuperemeestel lootus, et seeriat õnnestub pikendada, kuid juba kahe minuti möödudes taastas Ravens status quo ja veel kahe minuti pärast liikus taas ette – 4 : 3. Mängu viimine võiduni oli vaid aja küsimus – lõppseis 6 : 3 Tartu Ravensi kasuks, kes pääseski poolfinaali.

Teises veerandfinaalpaaris said kokku pealinna Cosmos ja Sillamäe Silmet. Tallinlastel on terve hooaja vältel olnud raskusi, meistrivõistluste põhiturniiri käigus kaotasid nad Sillamäel 4 : 7, seetõttu võis selles paari puhul üllatusi oodata. Muuseas, seeria koduses mängus ei andnud Cosmos põhjust kahelda, et play-off’ile lähenes Tallinna klubi heas vormis: väljaku peremehed sõitsid Silmetist lausa teerulliga üle – 8 : 2. Tõenäoliselt tuli sunnitud karantiinipaus „kosmonautidele“ ainult kasuks. Vaatamata valusale põselaksule Tallinnas planeeris Sillamäe Silmet kindlasti naasta pealinna kolmandaks mänguks, kuid koduse vastasseisu esimestest minutitest hakkas kohe viltu vedama. Cosmos alustas taas mängu jõupositsioonilt ja esimese nelja minuti jooksul tabas peremeeste väravat kaks korda, asetades nad väljakukkumise äärele. Mängu naasta Silmetil ei õnnestunudki: esimese poolaja lõpus löödud värav olukorda ei muutnud, kui Maksim Aleksejev aga pärast vaheaega kahe palliga eduseisu taastas, sai selgeks, et sillamäelased lõpetavad sellel õhtul oma hooaja. Mäng lõppes seisuga 5 : 2 ja Cosmos pääses poolfinaali oluliste raskusteta.

Eesti meistrivõistluste klubide esinelik alustab juba järgmisel nädalavahetusel oma vastasseisudega ja meid ootab kindla peale ees silmapaistev võitlus. Esimese paari moodustavad Viimsi Smsraha ja Cosmos, kus on olemas formaalne favoriit – Viimsi oli terve meistrivõistluste põhiturniiri jooksul liigagi muljet avaldav. Cosmos aga ei suuda valitsevast meistrist jagu saada juba kuue järjestikuse mängu jooksul (viik ja viis lüüasaamist), olles viimati võitu tähistanud 2019. aasta oktoobris. Möödunud meistrivõistlustel oli Viimsi Smsraha arvel kaks võitu (4 : 3, 5 : 3), kuid Cosmose au kaitseks tuleb mainida, et tallinlased ei mänginud mõlemas kohtumises oma vastasest kehvemini. Vaevalt et nad poolfinaalseerias lihtsalt favoriidi meeleheaks alla annavad, seega seda saab olema äärmiselt põnev jälgida.

Narva United ja Tartu Ravens võitlevad teise finaalituusiku eest ja formaalselt tundub United tugevam, kuid samal ajal ei õnnestunudki neil möödunud meistrivõistlustel Ravensist jagu saada – kodune lüüasaamine 1 : 2 ja viik 2 : 2 Tartus. United peaks Ravensi suhtes revanši ihkama juba alates 2019. aasta play-off’ist, siis lõpetasid nad oma hooaja ennetähtaegselt veerandfinaalis, jäädes Ravensile alla kaks korda ühesuguse seisuga 2 : 4. Riskime, oletades, et selles paaris läheb finalisti väljaselgitamiseks vaja kolmandat mängu. Igal juhul on lähinädalatel oodata säravat ja kompromissitut saalijalgpalli – Eesti meistrivõistlused on sisenenud maksimaalse intriigi staadiumisse.

Jaga
Kommentaarid