36-aastane Sundby on võitnud väga eduka karjääri jooksul viis olümpiamedalit - neist kaks kuldset - ja üheksa maailmameistrivõistluste medalit, millest neli on kuldsed.

Sundby avalikustas oma naisele Marieke Heggelandile loobumisotsuse juba enne Oberstdorfi maailmameistrivõistlusi. "Olen lõpetanud. Kolmapäev on minu viimane võistlus," olid Sundby sõnad päev enne oma ainsat starti tänavusel MMil.

15 kilomeetri distantsi lõpetas Norra legend seitsmendana, jäädes pronksmedalist 20 sekundi kaugusele. Tulemus oli üle ootuste hea, kui arvestada, et viimasel kahel aastal on Sundbyd seganud tõsised seljaprobleemid.

"Päris veider olukord oli, sest vaatamata vigastusele ja seljale olin ma suusatamises endiselt neetult hea," rääkis Sundby NRK-le.

Kuigi taliolümpia on juba aasta pärast, ei taha Sundby naisele antud lubadust murda. "Marieke ei vääri seda," ütleb Sundby, kes imetleb oma abikaasa visadust. Tema sõnul on naine viimastel aastatel suurepäraselt hakkama saanud nii kolme lapse kui tippsportlasest mehega.