Slavia mängis Šotimaa klubi üle kahe mängu kokkuvõttes 3:1. Avamäng Prahas oli jäänud 1:1 viiki. Tänase mängu Glasgows võitis Slavia 2:0. 14. minutil skooris nigeerlane Peter Olayinka, 74. minutil rumeenlane Nicolae Stanciu.

Rangers lõpetas mängu üheksakesi. 62. minutil sai Tšehhi koondise väravavaht Ondrej Kolarile putsakorkidega näkku lendamise eest otse punase kaardi inglane Kemar Roofe, 73. minutil teise kollase nigeerlane Leon Balogun.

Tšehhi koondise kutse said eelseisvateks mängudeks peatreener Jaroslav Šilhavylt seitse Slavia mängijat, kellest kuus käis ka neljapäeval Rangersi vastu platsil ning üks kandis avamängus saadud kollase kaardi tõttu mängukeeldu.

Võika peahaava saanud Kolar viidi platsilt minema kanderaamil ning ta pea vajas õmblusi. Pole teada, kas ta koondisega seetõttu üldse liitub. Klubi Twitteri kontol avaldatud viimase info kohaselt on tema seisund stabiilne ning ta oli arstide hoole all, kes teda juba pikemat aega õmblesid.

Kokku kuus korda Tšehhi meistriks kroonitud Slavia parim tulemus tugevuselt teises eurosarjas (UEFA Cup või Euroopa liiga) on 1995/1996 hooajal poolfinaali jõudmine. Veerandfinaalis mängiti ka üle-eelmisel hooajal (2018/2019), kui kaotati Londoni Chelseale, voor varem oldi aga jagu saadud hispaanlaste Sevillast.

Ülejäänud Euroopa liiga selle hooaja veerandfinalistid on Londoni Arsenal, Zagrebi Dinamo, Granada, AS Roma, Manchester United, Villareal ja Amsterdami Ajax. Veerandfinaalpaaride loosimine toimub täna Eesti aja järgi kell 14, tund peale Meistrite liiga loosimist.

Pärast 24. märtsil Poolas Lublinis Eestiga kohtumist ootab tšehhe 27. märtsil ees kodumäng Belgia ning 30. märtsil Walesi vastu. Eestigi peab eesootavas koondiseaknas kolm mängu, millest vaid kaks esimest on MM-valikmängud. "Kodumängu" järel Tšehhiga sõidetakse külla Valgevenele (27.03) ning maavõistlusmängus kohtutakse Stockholmis Rootsiga (31.03).
Praha Slavia mehed pärast Rangersi seljatamist juubeldamas.

Tšehhi koondis eelseisvateks MM-valikmängudeks:
Nimi (klubi) Mängud koondises/Väravad koondises

Väravavahid

Ondřej Kolář (Praha Slavia, Tšehhi) 1/0
Aleš Mandous (Olomouc, Tšehhi) 1/0
Jiří Pavlenka (Bremen, Saksamaa) 12/0*
Tomáš Vaclík (Sevilla, Hispaania) 34/0

Kaitsjad

Jan Bořil (Praha Slavia, Tšehhi) 18/0
Vladimir Coufal (West Ham) 12/1
Ondřej Čelůstka (Praha Sparta) 21/2
Pavel Kadeřábek (Hoffenheim, Saksamaa) 45/3*
Tomáš Kalas (Bristol, Inglismaa) 22/2
Ondřej Kúdela (Praha Slavia, Tšehhi) 5/0
Aleš Matějů (Brescia, Itaalia) 4/0
David Zima (Praha Slavia, Tšehhi) 0/0

Poolkaitsjad

Antonín Barák (Hellas Verona, Itaalia) 15/5
Vladimír Darida (Berliini Hertha, Saksamaa) 68/8*
Tomáš Holeš (Praha Slavia, Tšehhi) 4/1
Jakub Jankto (Sampdoria, Itaalia) 30/3
Alex Král (Moskva Spartak, Venemaa) 16/2
Tomáš Malínský (Mladá Boleslav, Tšehhi) 1/0
Lukáš Masopust (Praha Slavia, Tšehhi) 17/1
David Pavelka (Praha Sparta, Tšehhi) 22/1
Jakub Pešek (Liberec, Tšehhi) 1/1
Lukáš Provod (Praha Slavia) 4/0
Tomáš Souček (West Ham, Inglismaa) 30/4

Ründajad

Michael Krmenčík (PAOK, Kreeka) 26/9
Tomáš Pekhart (Legia, Poola) 19/2
Patrik Schick (Leverkusen, Saksamaa) 22/9*
Matěj Vydra (Burnley, Inglismaa) 32/6

* Saksamaal kehtivate karantiinireeglite tõttu teevad kaasa vaid mängus Eesti vastu. Neli Bundesliga mängijat kogunevad Saksamaal ja reisivad üheskoos mängule. Tšehhist ja Suurbritanniast Saksamaale naastes jääksid nad pikemaks ajaks isolatsiooni.

Koondise nimekirjas oleva statistika allikas Sport.cz