Play-offi peamine favoriit, kehtiv meister ja Meistrite liiga osaleja, Hersoni Prodexim, sai veerandfinaali vastaseks AFFK Sumy, ja vaevalt et keegi saab tõsimeeli rääkida Sumy esindajate šanssidest selles paaris. Juba esimeses mängus rõhutas Prodexim olulist klassivahet meeskondade vahel, lõpetades selle kindla võiduga 6:1. Ent teine mäng toimus hoopis teise stsenaariumi järgi: Sumy isegi juhtis pärast esimest poolaega seisuga 2:1, kuid ei suutnud liidripositsiooni hoida – 2:2 mängu 40 minuti möödudes. Lisaajal kallutasid parketi peremehed siiski kaalukausi enda kasuks ja tagasid endile mugava eelise enne seeria kolmandat mängu, millel on olemas kõik šansid, et saada lõplikuks.

Energia ja Kardinali vaheline seeria võib kujuneda paberil kõige karmimaks, vähemalt Rivne jalgpallurid valmistusid selleks kui viimseks lahinguks. Ent juba esimeses mängus demonstreeris Lvivi klubi näitlikult, kes on selle seeria favoriit, lubamata külalistel oma väravaid isegi lahti pitseerida – 4:0. Järgmisel päeval mängisid külalised huvitavamalt, kuid lülitusid mängu alles siis, kui tablool põles seis 3:0, mitte nende kasuks. Kardinal suutis kaks väravat tagasi teha, lühendades mahajäämist miinimumini, kuid rohkemaks neid ei jätkunud, lõpupoole finaalrünnaku katse ajal lasid hoopiski palli mööda tühja väravasse, fikseerides lõppseisuna 4:2. Järgmisel nädalavahetusel liigub seeria Rivnesse ja Kardinali peatreeneri rolli täitev Oleksandr Bondar lubab ilma võitluseta mitte alistuda: „Valmistame viimaseks mänguks tavarežiimis, analüüsime oma vigu, töötame kaitse kallal. Kuni meil veel võimalust, võitleme lõpuni välja. Garanteerin, et panustame maksimaalselt, et meie fänne rõõmustada.“

Ivano-Frankivski Uragan ei kogenud tõsiseid probleeme kahes esimeses mängus Monilit-Viva Cupiga. Esimeses mängus said Ekstraliga uustulnukad lüüa 9:1, päev hiljem aga ei olnud seis enam nii suur, ent „draakonid“ siiski saavutasid kindla võidu seisuga 5:2. Märgime, et Harkivi esindajad suutsid nendes mängudes esmakordselt hooaja jooksul tabada Uragani väravaid – regulaarsetes meistrivõistlustes saavutasid Ivano-Frankivski mängijad kaks „kuiva“ võitu 3:0 ja 6:0.

Neljandas veerandfinaali paaris tõenäoliselt ei kujune samuti võitlust – Kiievi HIT saavutas kaks lihtsat kodust võitu Zitomõri InBevi üle (5:1, 8:3), ja sõidab järgmisel nädalal väljasõidule eesmärgiga vormistada de jure poolfinaali pääse.

Pole keeruline märgata, et klassivahe esimese neliku ja Ukraina Ekstraliga ülejäänud meeskondade vahel on üsna kaalukas. Seda rõhutas ka regulaarne meistrivõistlus (vahemaa 4. ja 5. meeskonna vahel – 12 punkti, suurim distants naabervõistkondade vahel lõplikus tabelis), nüüd ka play-off mängud. Järelejäänud veerandfinaalmängude peamiseks intriigiks on ehk vaid teise neliku meeskondade võimalus maine päästmiseks ja vähemasti ühe mängu kaupa võitmiseks oma seeriates. Teisest küljest, seda huvitavam saab olema jälgida poolfinaali seeriaid, kus tulemust ei saa olema juba nii lihtne ennustada.

Jaga
Kommentaarid