Ilta-Sanomat kirjutab artiklis "Šokeeriv seksiskandaal raputab Eestit - Soomega seotud treener tunnistas suhet 14-aastase lapsega", kuidas Kanal 2 saates "Õhtu" käis oma šokeerivast kogemusest rääkimas endine Eesti naisjalgpallur, kes täna kasutab nime Mia Belle Trisna.

"Mul olid suured unistused, tahtsin olla järgmine Marta (tol hetkel maailma parim naismängija, viis korda FIFA aasta naisjalgpalluriks valitud brasiillanna - toim.). Ta hakkas mind koju ja trenni sõidutama. Ütles, et viib mu igale poole. Ühel õhtul viis ta mind metsa äärde, parkis auto ära, ütles, et kui sa tahad saada Martaks, siis ma võin seda teha, mul on see võimekus, aga luba, et sa teed kõik, mis ma sulle ütlen. Tol samal õhtul hakkas ta mind puudutama ja võttis mult 14-aastaselt süütuse. See jätkus niimoodi aastaid," rääkis naine, kes on praegu 27-aastane.

Eksjalgpallur ei avaldanud treeneri nime, kuid Eesti väljaanded tõid selle avalikkuse ette, kirjutab Ilta-Sanomat.

Soome ajaleht lisab, et juhtum on Eestis mõistagi tohutult segadust tekitanud ning rõhutab, et Eestis on seksuaalse enesemääratluse vanuse alampiiriks vaid 14 aastat.

Teiste seas on selles küsimuses tugeva seisukoha võtnud ka Eesti justiitsminister Maris Lauri ja sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo. Selle juhtumi valguses kavatseb Riisalo seadust muuta.

"Luban teha ettepaneku seaduse muutmiseks ning viia see arutelu koos haridus- ja teadusminister Liina Kersna ja justiitsministri Maris Lauriga valitsuse ja riigikogu lauale," lubas Riisalo, et seksuaalse enesemääratluse vanusepiiri tuleb tõsta.

Ilta-Sanomat kirjutab Getulio kohta, et aastatel 1993-2006 juhendas ta Helsingis ja Edela-Soomes mitut madalamate liigade jalgpalliklubi.

Jaga
Kommentaarid