Vaatamata kõikidele selle hooaja regulaarsete meistrivõistluste läbiviimisega seotud raskustele, iseäranis tervet meeskonda hõlmavad karantiinipausid, on Eestis suudetud play-off mängudeni jõuda praktiliselt tähtaegselt. Veerandfinaalide osalejad ja kaks poolfinaali pääsenud meeskonda olid teada juba märtsi esimeses pooles ja 13. kuupäevale planeeriti otsustava staadiumi starti. Ent plaanidesse sekkus taas tüütu koroonaviirus. Tallinna Cosmose mängijad saadeti kümnepäevasele karantiinile, koos nendega ka Kohila, kellega pealinnaklubi viis läbi regulaarvõistluse lõppkohtumise. Seega veerandfinaalides polnud sel nädalavahetusel lihtsalt kedagi, kes mängiks, kuna Cosmos pidi kohtuma Sillamäe Silmetiga, Kohila aga pidi vaidlustama poolfinaali pääsemise Tartu Ravensiga. Selle tulemusena on play-off start Eestis edasi lükatud vähemalt nädalaks. Arvestades keerulist epidemioloogilist olukorda riigis ja mõnede klubide muret omaenda turvalisuse pärast, võib see tähtaeg muutuda, kuid siiralt loodame, et rohkem mingeid ettearvamatuid olukordi ei teki.

Leedu meistrivõistlused on sel hooajal startinud Eestist ja Lätist hiljem, kuid möödunud sujuvalt kordagi massiliselt katkemata – lühiajalisele karantiinile läksid vaid üksikud meeskonnad. Ning möödunud nädalal toimusid Leedus juba esimesed play-off mängud: Vip ja Gargždu Pramogos saavutasid väljasõidu võidud esimestes veerandfinaalmängudes. Mažeikiai klubi sai jagu Dainavast seisuga 5:1, Pramogos saavutas samuti kindla võidu Šiauliai üle 6:1. Seega tegid Vip ja Gargždu Pramogos kindla sammu poolfinaali staadiumi suunas, kus neid juba ootavad Žalgiris ja Jonavos Vikingai.

Lätis play-offi peale veel ei mõelda, kuna regulaarsed meistrivõistlused kestavad veel kindlasti umbes kuu – pea kahekuulise vaheaja tõttu mängisid meeskonnad vaid kaheksa-üheksa mängu. Kui meistrivõistlused edenevad vastavalt ette määratud kalendrile, siis näeme Läti meistrivõistluste esimesi play-off mänge aprilli keskpaiga poole. Jääb üle vaid loota, et pandeemia ei sega meid sellel kevadel nautimast vaatemängulisi play-off mänge.

Põhjalikuma ülevaate tänastest Eesti saalijalgpalli sündmustest saate selle materjali podcastist.

Jaga
Kommentaarid