Andrei, kuidas hindate tervikuna meistrivõistluste eelvoorude tulemusi?

Meistrivõistluste eelvoorud on kahtlemata olulised, kuna nende tulemused mõjutavad neid tegureid, mis võivad saada määravaks play-off-mängudes – selleks on nii koduväljaku eelis kui ka potentsiaalselt nõrgemad vastased igas voorus. Samal ajal ei anna need ühest vastust küsimusele, kes saab meistriks terve hooaja tulemuste alusel. Veelgi enam, meistrivõistluste eelvoorude võitjameeskond pole kaugeltki alati tulnud meistriks – ainult kolmel korral seitsmest play-off-hooajast. See fakt kinnitab veel kord, et otsustavad mängud tulevad mais.

Mida saate öelda mängu kohta? Kas kvaliteet vastab kolmandale kohale tabelis või peaks meeskond kõrgemal tasemel olema?

Mängu kvaliteet ei tee tõepoolest rõõmu. Jah, teinekord mängime väljapaistvalt meeskondadega teisest poolest, kuid mängudes otseste konkurentide vastu pole kõik ja alati õnnestunud. Selge, et arenguruumi on nii treeneritel kui ka mängijatel.

Pikaks ajaks on mängust väljas kaks tugevat mängijat: Mikhail Gritsyn ja Vladimir Žigalko. Nende kohalolek oleks aidanud tulemust saavutada?

Nende mängijate ülesanne on muuta mängueelis väravaks, kasutada ära momente ja suurendada vahet. Kui puudub üks, on see halb, kuid kui puuduvad korraga kaks, siis piirab see oluliselt meeskonna potentsiaali. Kui treenerite ja meditsiiniline staap suudab nad õigeks ajaks tippvormi ajada – olen kindel, igaüks neist viib meeskonna võidule.

Paljud räägivad heast õhkkonnast kollektiivis. Tänu millele on mikrokliima muutunud?

Ma suhtun sellesse mõistesse ettevaatlikult. Suurepärane õhkkond riietusruumis on meie treeneri Dmitry Kameko teene. Kuid õhkkond iseenesest tulemust ei anna. Peab olemas olema asjaolude kogum, milles õhkkond on vaid üheks koostisosaks.

Hiljuti toimus Lisakovichi üleminek klubisse Isloch. Kommenteerige seda liikumist.

Jah, tõepoolest, Dima polnud vaimselt saalijalgpalliks valmis. Kogu tema andekuse juures oli ta mõtetega suurel väljakul. Võimalik, et just see takistas avanemist, treeneri usalduse väljateenimist ja põhimängijaks saamist. Igal juhul tahaks Dimale soovida edu suures jalgpallis!

Kas klubi teiste mängijate vastu oli huvi olemas? Muuseas, kas plaanite juba kellegagi lepingute pikendamist või ootate hooaja lõppu?

Asjaolud on kujunenud nii, et tegime ära Lisakovichi ülemineku, kuid teiste mängijate vastu huvi polnud. Mis puudutab lepinguid, mõnedel mängijatel on need pikaajalised, mõned aga peavad hooaja jooksul tõestama, et suudavad klubile palju anda ja et klubi vajab väga just neid.

Varem üllatas Stalitsa oma üleminekute ja pausidega ringide vahel, nüüd on vaikus.

Otsisime, töötasime läbi erinevaid turgusid ja erinevaid variante. Kuid koos peatreeneriga võtsime vastu otsuse teha panus koosseisus olevatele leegionäridele. Limiit kahjuks samuti ei võimalda paindlikkust.

Mis meid hooaja lõpus ootab?

Minu prognoos saalijalgpalli ilma osas – mai saab olema palav.

Allikas: MFC Stalitsa koduleht