„Valitsuse otsus maratoni ärajätmise osas tuli käesoleval nädalal ning kuna olime Haanja maratoni rajad juba kõik ette valmistatud ja distantsid on heas korras, siis otsustasime Estoloppeti sarja meeskonnaga, et korraldame sel aastal 45. Haanja suusamaratoni virtuaalselt. See tähendab, et kõik suusasõbrad saavad võimaluse sõidust osa võtta kaugosaluse kaudu kuni 14. märtsini. Oma suusasõidu võib teha nii ettevalmistatud Haanja suusamaratoni rajal kui ka enda poolt vabalt valitud suusaraja ehk distantsi võib läbida üle Eesti, kas või oma kodurajal,“ lausus 45. Haanja suusamaratoni peakorraldaja Aare Eiche pressiteates.

Kaugosalusega Haanja suusamaratoni stardipauk anti täna südaööl SA Haanja Sport juhatuse liikme Anti Saarepuu, Rõuge vallavolikogu esimehe Aigar Kalki ja Rõuge vallavalitsuse liige vallavanema ülesannetes Rein Loiki poolt, kes julgustasid suusasõpru virtuaalmaratonist osa võtma.

Maratonil on kaks põhidistantsi 42 km ja 22 km. Lisaks toimub kaugosalusega lastesõit pikkusega 1.2 km. Kaugosalusega Haanja suusamaratonil saavad osaleda kõik, kes olid ennast eelnevalt registreerunud tavamaratonile. Kes polnud ennast eelnevalt kirja pannud, saavad seda teha kuni 14. märtsini osalustasuga 5 €, lastesõidu osalustasu on 1 €. Kõigi osalejate vahel loositakse ka toetajate poolt väljapandud auhindu.

45. Haanja suusamaratoni peakorraldaja tõi välja, et kaugosalusega Haanja suusamaratoni sõidustiil on vabalt valitav ehk sõita saab nii klassika- kui ka uisutehnikas.

„Oma tulemusi saab üles laadida Estoloppeti kodulehel, samuti saab seal täpsemalt tutvuda virtuaalsõidu tingimustega ja hoida jooksvalt silma peal tulemustel. Kuna kaugosalusega Haanja suusamaraton ei ole ametlik võistlus, siis antud maratonil me ametlikku paremusjärjestust ei selgita ning ka tulemused ei lähe ametlikku Estoloppeti arvestusse,“ lausus Eiche, lisades, et Haanja maratonil osalejate, kes on automaatselt registreeritud virtuaalmaratonile, osalustasu kantakse korraldajatest mitteolenevatel põhjustel ärajäänud maratoni tõttu 25% ulatuses järgmisse aastasse.

Suusasõidu sooritamisel palub Estoloppeti sarja meeskond vältida kogunemisi ja järgida Vabariigi Valitsuse poolt kehtestatud reegleid ja piiranguid.