"Kõige paremat meelt teeb, et tänane sõit oli juba nagu sõidu moodi! Sai otsast lõpuni võideldud ja lõpus ei tulnud ka otsest ärakukkumist. Kiirem punt läks oma teed, see oli selge. Võistlusest jäi hea maitse suhu. Kümne sisse tulek jäi väga-väga lähedale, Jaapani poiss [Ryota Yamamoto] jäi napilt ette. Hooaega arvestades kokkuvõttes täitsa viisakas tulemus," kommenteeris Ilves Delfile ja Eesti Päevalehele.

Eelmisel reedel normaalmäe võistlusel suusarajal viiendalt kohalt 19-ndaks langenud Ilvese sõnul aitas tal täna paremini kümmet kilomeetrit kannatada hästi ajastatud füüsiline vorm.

"Vormi ajastamine oligi rohkem siia planeeritud. Esimesel nädalal oli tunda, et keha pole veel valmis võistlema. Tegin enne MM-i tugevaid intervallitsükleid, millest polnud ilmselt veel ära taastunud. Nüüd tundsin, et keha tegi paremini koostööd ning läbi võistluse oli kergem sõita - tänu sellele suutsin ka rohkem kannatada," lausus ta.

Hüppevoorus tornist alla tulles ei olnud Ilves kehakeele järgi oma 124,5-meetrise hüppega (127,5 punkti) just eriti rahul. Kuldmedali võitnud 19-aastane austerlane Johannes Lamparter lendas 138 meetrit.

"Natuke nii oli, jah," tunnistas Ilves väikest pettumust. "Võistluse käigus olid nii ebavõrdsed olud. Alguses oli vastutuul ja minu ümber hüpanud posid said kõvema taganttuule. Lõpupoole keeras jälle vastu. See on meeletu vahe, kas saad tuult natuke vastu või tagant. Tegin enam-vähem hüppe. Mitte küll super hüpe, aga täitsa korralik, millega oleks pidanud kaugemale hüppama. Teistel, kes minu ümber hüppasid, oli veel raskem õhus olla, nad tulid veel kiiremini maha. Saab öelda, et ka hüppemäel ikkagi korda läinud päev."

Kristjan tuleb MM-il starti veel meeskondlikus sprindis koos noorema venna Andreasega, kes täna parandas suusarajal kolm kohta ja lõpetas 42. positsioonil. Laupäevase võistluse suhtes Kristjanil erilisi ootusi pole.

"Pigem ei ootagi midagi. Hea, et Eesti saab üle pika aja meeskonna välja panna. Kindlasti on äge vennaga võistelda. Andreas sõitis täna päris hästi. Tundus, et liikus rajal küll. Sõita ta jõuab, aga hüppemäel on natuke raskusi. Vast saab ta mingid meetrid juurde, siis oleks juba vähe lahedam sõita," lisas Kristjan.