Eri gruppide suhted on jahedad, kusjuures keegi ei üritagi erimeelsusi varjata ega siluda. Kui tulemused oleksid stabiilselt head, poleks probleemi, aga Oberstdorfi MM-il on venelased võitnud ainult kaks medalit, mõlemad on tulnud tänu Bolšunovile.

Venemaa kaks kuulsaimat murdmaameest, Bolšunov ja Sergei Ustjugov on ametlikult vaenujalal.

"Sergei ja mina oleme vaenlased," rääkis Bolšunov Norra ajalehele Dagbladet. "Rajal võime üksteist aidata, aga sõbrad me pole."

Ustjugov oli pisut tagasihoidlikum. "Me pole parimad sõbrad. Ma ei tea, kuidas ta treenib, aga olen kuulnud, et ta teeb seda palju. Ta treenib üksi ja kõvasti," rääkis ta.

Sergei Ustjugov.

Soome väljaanne Ilta-Sanomat tegi ülevaate, kuidas Venemaa suusakoondis toimib.

Sakslasest peatreeneri Markus Crameri gruppi kuuluvad Ustjugov, Gleb Retivõhh, Jevgeni Belov ja Julia Stupak. Crameri grupp olevat oma treeningumetoodikalt kõige läänelikum, samas on sakslane ja tema hoolealused saanud suusaliidu juhilt Jelena Välbelt kõige enam kriitikat.

Bolšunovi juhendaja on dopinguminevikuga treener Juri Borodavko. Lisaks harjutavad Borodavko käe all näiteks Natalia Neprjaeva, Denis Spitsov ja Aleksei Tšervotkin. Aga nagu öeldud, treenib Bolšunov teistest eraldi.

Aleksandr Bessmertnõhh, Andrei Larkov, Andrei Melnitšenko ning Ivan Jakimuškin harjutavad Oleg Perevoztšikovi ja Danila Akimovi seltskonnas.

Ja neljandana on veel Jegor Sorini rühm, kus on Tatjana Sorina ja Ilja Poroškin.

Kõige pingelisemad suhted on Crameri ja Borodavko treeningugruppide vahel.

"Enne lõpetaksin karjääri, kui ühineksin Borodavko grupiga. Olen täiskasvanud sportlane, ma ei aktsepteeri tema koormusi," rääkis Ustjugov uudisteagentuurile TASS. Ustjugov lisas, et ta soovib pärast sportlaskarjääri lõppu täisväärtuslikku elu elada, Borodavko käe all treenides saaks tervis aga korvamatu põntsu.

Sel hooajal erinevate terviseprobleemide - sealhulgas koroonaga - võidelnud Ustjugov on Oberstdorfi MM-ilt juba koju sõitnud. Ülejäänud venelaste jaoks on ees veel kokku neli distantsi: teatesõidud ja klassikamaratonid.

Täna on Oberstorfis kavas naiste 4x5 km teatesõit, mis algab kell 14.15.