"Kelly astus minu kaitseks välja, et keegi ei pea sellist asja taluma. Kui Kelly Tõnise vastu astus, siis sai Kellyst minuga samaväärne vaenlane ja vastane, keda on vaja endale allutada. Mingi hetk hakkas Kelly kartma teda," rääkis Lilian Talving, kuidas nad tütrega Tõnise füüsilise ja vaimse vägivalla alla sattusid.

"Põgenemisele eelnes järjepidev ja kestev vaimne vägivald. Kinnihoidmine. Solvamine. Ähvardamine. Sellele lisandus Tõnise poolt toime pandud füüsiline akt, mille tagajärjel ma põgenesin," lisas Lilian Talving. Saates kinnitas väidetavat vahejuhtumit ka peresõber Heiki, kelle sõnul läksid asjad ajapikku hullemaks.

"Nägin, kui ta tegi emale füüsiliselt liiga, siis astusin mina olukorrale vahele. Mul oli kõrvalt seda rasket vaadata, kui üks lähedane inimene käitub teisega kehvasti," lisas Kelly Sildaru omalt poolt.

„Pealtnägijas“ sai sõna ka Tõnis Sildaru, kes lükkas kõik väited ümber ning tõdes, et tegelikult olid paljud asjad hoopis vastupidi.

Nagu juba eelnevalt kirjutatud, siis peres läksid suhted allamäge Kelly Sildaru põlvevigastuse taastusravi ajal 2018. aasta alguses. "Sain järjest rohkem aru, et ei arvestata üldse tema (Kelly) arvamust. Kui ta ütles, et oli väsinud, siis tuli vastu, et ära vingu. Olen olnud üle kümne aasta füsioterapeut. Motiveeritusel ja motiveeritusel on vahe," sõnas Kelly Sildaru füsioterapeut Sirli Hinn.

Kelly Sildaru meenutas ka ühte vahejuhtumit suusareisi ajal USA-s, kus isa võttis kätte suure kööginoa. "Ta (Tõnis) võtab köögisahtlist suure kööginoa ja selja taga varjab seda. Tuleb seejärel minu poole ja hakkab minust mööda minema. Mul oli reaalselt selline tunne, mida ta selle noaga teeb. Mul oli tunne, et minuga on nüüd kõik. Kunagi ei tea, mida ta teeb järgmisena," meenutas Kelly Sildaru.

Saates mängiti ette ka üks helisalvestus 2018. aasta novembrist, kus autos puhkes tüli isa ja tütre vahel. "T**a, ole vait, plika, raisk! Sõna otseses mõttes - f***ing ole vait! T**a, sa oled vastik tõusik, raisk!" karjus Tõnis.

"Ma ei taha, f**k, Kelly sinuga koos suusatada. F***ing, ma ei taha! Ma vihkan vahetevahel sind, ausalt! Anna andeks, et ma aus olen. Oma tütrele ei peaks nii ütlema. T**a, sa oled lihtsalt nagu..."

Nagu saates tõdeti, siis mitmed kohtuvaidlused on alles pooleli ja jätkuvalt ootab lõplikku lahendust raha jagamine.

Enne saadet:

Saade on juba enne eetrisse minekut kütnud palju kirgi ning ERR-i nõukogu liige Peeter Espak taunis Sildarude peretülist valminud saadet, kuna tema hinnangul ei tohiks avalik-õiguslik meedia sekkuda teiste eraeludesse.

Päev enne saate eetrisse minekut esinesid avaliku pöördumisega Tõnis ja Henry Sildaru, kus sõnati: „Oleme erinevate kaebuste ja ähvardustega nurka surutud meie laste ema poolt, kes on lubanud, et teeb Tõnisele kättemaksuks kõik, mis võimalik, ja kes on sellesse aktsiooni kiskunud ka Kelly. “

Täna hommikul „Terevisioonis“ näidatud lõigus põhjendas Kelly Sildaru, miks väidetava perevägivallaga avalikkuse ette tullakse.

„Esiteks ma arvan, et üks põhjus on kindlasti see, et hästi paljudele... Vähemalt meedias kajastatakse seda olukorda selliselt, et mina tahan kellelegi kotti üle pea tõmmata. Teine asi on ka see, et ma lihtsalt tunnen, et minu lugu võib teisi inimesi võibolla julgustada ja võibolla neid motiveerida tegema neid samme, millega minul tõenäoliselt liiga kaua aega läks,“ rääkis Kelly Sildaru.

„Pealtnägija“ saatejuht Mihkel Kärmas küsis emalt Lilianilt: „Ma saan aru, et pere täiskasvanute vahel tekkisid lahkhelid põhjustel, mida pole laial üldsusel tingimata tarvis teada, aga ühel hetkel, ma saan aru, see tüli läks ikkagi nii suureks, et see muutus selleks, mida me täna nimetame perevägivallaks?“

Lilian Talving: „Jah, paraku nii kahjuks on.“