Kõik märgid tabanud Laegreidil järgnes sakslane Arnd Peiffer, kes tabas samuti kõik märgid. Kahte paremat jäi lahutama 16,9 sekundit. 33-aastane Peiffer võitis sel alal MM-tiitli kaks aastat tagasi Östersundis.

Pronksmedali võitis 23-aastane norralane Johannes Dale, kelle jaoks oli see karjääri esimene individuaalne tiitlivõistluste medal. Dale eksis ühel lasul, kaotust võitjale kogunes 40,9 sekundit.

Suursoosik Johannes Thingnes Bö eksis kahel lasul ning pidi leppima viienda kohaga. Laegreidile jäi ta alla 1.13,5-ga.

Parima eestlasena saavutas Rene Zahkna 33. koha. Ühel lasul eksinud Zahkna kaotas võitjale lõpuks 4.42,1. Zahkna eksimus tuli viimases tiirus. Enne seda oli ta sisuliselt Top20 konkurentsis.

„Rene kasutas oma trumbid ära. Viimase lasketiiru teine lask jääb kripeldama. Mees on võimeline neli nulli ära laskma,“ kommenteeris Indrek Tobreluts eestlaste tänase parima mehe sooritust ERR-i eetris.
Biathlon World Cup in Pokljuka

„Sõiduga läksin alguses teadlikult nö kaotust korjama. Võtsin hästi rahulikult. Olen selgusele saanud, mis sõiduvorm on. Ei kannata kõvasti peale anda. Läksin laskimise peale välja. Sai üpris kindlad nullid. Viimasesse tiiru jõudsin seisu, kus kolm nulli oli all. See oli teistsugune närvide mäng. Tõmbasin natukene hoo pealt. Murdosa sekundiks kaotasin keskendumise ära. Neli järjestikkust individuaali on nüüd ühe trahviga läbi tulnud. Mõnus on tulla teistsuguse mängu peale viimasesse tiiru. Oli kooliraha maksmine. Ei ole sellises situatsioonis väga tihti olnud,“ rääkis
Zahkna ERR-ile oma võistlusest ja ühest eksimusest, mis tuli võistluse viimases tiirus.

Neljal lasul eksinud Robert Heldna sai 76. koha (+7.41,8). Kalev Ermits kogus kaheksa trahviminutit ning sai 94. koha (+11.16,8).

Neljapäeval sõidetakse Pokljukas sprindi segateade. Eesti koondise eest lähevad rajale Johanna Talihärm ja Rene Zahkna.

Enne võistlust:

101 osaleja seas on stardis ka kolm eestlast. Kalev Ermits saab lähte numbri all 22 (kell 15.41), Rene Zahkna number on 50 (kell 15.55), Robert Heldnal 72 (kell 16.05).

Mullu Rasen-Antholzis toimunud MM-il võidutses sel distsipliinil tänaseks karjääri lõpetanud prantslane Martin Fourcade, hõbedale tuli norralane Johannes Thingnes Bö, pronksile austerlane Dominik Landertinger.

Tavadistantsil läbitakse neli lasketiiru. Iga möödalask paneb võistleja ajale juurde ühe minuti.

Ermitsa parim tulemus MM-i tavadistantsilt on 2019. aasta Östersundi 38. koht, eelmisel aastal sai ta 86. koha. 2018. aasta olümpial tuli ta tavadistantsil 32. kohale.

Zahknal on MM-i tavadistantsilt ette näidata eelmise aasta 35. koht. Hochfilzeni MM-il 2017. aastal oli ta sel alal 45.

21-aastane Heldna teeb täna MM-i debüüdi.

Individuaalsed kuldmedalid on sel MM-il kuulunud sprindis rootslasele Martin Ponsiluomale ja jälitussõidus prantslasel Emilien Jacquelinile. Segateatesõidus tulid Norraga maailmameistriks Johannes Thingnes Bö ja Sturla Holm Lägreid. Bö võitis ka jälitussõidu pronksi.