Klassikasprindid pidid U23 maailmameistrivõistlustel toimuma tegelikult 10. veebruaril, kuid tugevate miinuskraadide tõttu tõsteti võistlused 11. veebruarile.

Klassikasprintide kvalifikatsioonist sõitis täna neidude seast ennast veerandfinaali edasi Mariel Merlii Pulles, kes näitas eelsõitudes 20. aega. Hanna-Brita Kaasik jäi napilt veerandfinaalidest välja, kui võistluse eelsõitudes sõitis ta 31. aja. Aveli Uustalu lõpetas eelsõidud 57 naise konkurentsis 39. kohal. Veerandfinaalis finišeeris Pulles oma sõidu neljandana ning sellega võttis ta tänasel klassikasprindi võistlusel 19. koha.

U23 noormeeste arvestuses sõitis ennast eelsõitudest edasi veerandfinaali Martin Himma, kes näitas täna 17. aega. Henri Roos lõpetas kvalifikatsiooni 68 mehe hulgas 42. kohal. Veerandfinaalides võttis Martin Himma oma sõidu viiendal koha ja sellega teenis võistluspäeva lõpuks 22. koha.

Pulles ootas võistluste tulemusest paremat, kuid lõpusirgel jäi tal jaksu natuke puudu. "Suusad olid väga kiired ning selle eest tuleb määrdemehi tänada, kes selle külmaga väga palju vaeva näevad!" ütles Pulles.

Himma sõnas pärast võistlust, et tunne on läinud paremaks. "Eelsõidus tundsin ennast väga tugevalt, eriti tõusul. Aga rada on selline, et kolm sellist lauget platood, kahjuks nende peal kaotasin. Tean juba ammu, et jõulisus on mu nõrk koht ja nüüd maksis see kätte. Eesmärki ei täitnud, aga midagi hullu ka polnud," võttis ta võistluse kokku.

Meeste klassikasprindi võitis venelane Aleksander Terentjev, teise koha saavutas norrakas Aron Aakre Rysstad ja pronksi venelane Sergei Ardašev.

Naiste sprindi võitis sakslanna Lisa Lohmann, hõbeda teenis venelanna Hristina Matsohhina ja pronksi rootslanna Louise Lindström.

Klassikasprint

Homme võtavad taas U20 ja U23 murdmaasuusatajad stardipositsioonid sisse vabatehnika startides. U20 neidude arvestuses stardivad 5 km sõidus Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku, Johanna Udras, Eliisabet Kool ning U20 noormeeste seas on 10 km stardis Kaspar Päärson, Aleksander Tamm ja Andreas Koppa.

U23 neidude 10 km distantsil on võistlemas Mariel Merlii Pulles ning noormeeste 15 km sõidus on stardiks valmis Martin Himma ja Henri Roos.