Hyundai sõitja jaoks lõppes ralli kümnenda kiiruskatsega, kus ta rehvi lõhkus ning kaotas ajaliselt katse võitnud tiimikaaslasele Thierry Neuville'le üle kaheksa minuti. Kuna Tänak oli ka eelmisel katsel rehvi lõhkunud ja kaasas oligi vaid üks varurehv, suundus ta katse järel hooldusala poole nii, et velje küljes rippus vaid tükike kummi.

Nii sõitsidki eestlased vaid kolme terve rehviga hooldusalasse. FIA hakkas aga olukorda uurima ning otsustas määrata Tänakule ja Järveojale ohutusreeglite rikkumise eest tingimisi karistuse. Täpsemalt eksisid eestlased FIA WRC regulatsioonide reegli 34.1.5 ja FIA rahvusvahelise spordikoodeksi reegli 12.2.1 vastu. FIA põhjendas otsust, et vaid kolme liikluskõlbuliku rehviga sõitmine tavaliikluses on ohtlik. Teates lisati, et kui Tänak ja Järveoja peaksid tänavuse hooaja jooksul sarnase reegli vastu veel eksima, peavad nad ühe MM-ralli vahele jätma.

Monte Carlo ralli võitis seitsmekordne maailmameister Sebastien Ogier (Toyota), kellele järgnesid tiimikaaslane Elfyn Evans ja Hyundai sõitja Thierry Neuville.