Turniiril, kuhu pääsevad ainult maailma edetabeli 16 parimat snuukrimängijat, läksid finaalis vastamisi Bingtao ning neljakordne maailmameister John Higgins.

45-aastane šotlane pääses finaali 5:3 juhtima, aga Bingtao tuli kaotusseisust välja, tehes seisuks 8:7. Higgins küll viigistas seisu, aga viimased kaks frame'i läksid hiinlasele. Seega võitis Bingtao finaali 10:8.

"Olen väga õnnelik," vahendas BBC Bingtao sõnu. "Olen ette kujutanud, kuidas seda võitu tähistada, kuid praegu olen väga rahulik, ehkki viimastes frame'ides ma hästi ei mänginud. Ma ei andnud aga alla."

"On suurepärane saavutus võita see turniir nii noorelt. Olen temaga nüüd mõned aastad mänginud. Taktikaliselt pole tal enam palju õppida ning nüüd teeb ta skoori ka korralikult," tunnustas Higgins noort kolleegi.

Maailma 11. numbri Bingtao jaoks oli see karjääri esimene suurturniiri võit snuukris. Tema ainus varasem ranking-turniiri võit pärines 2019. aasta Riga Mastersilt. Lisaks Paul Hunteri karikale teenis 20-aastane Bingtao 250 000 naela suuruse rahalise preemia.

Ühtlasi sai temast noorim mängija viimase 26 aasta jooksul, kes Mastersi võitnud. Tippmark kuulub jätkuvalt kuuekordsele maailmameistrile Ronnie O'Sullivanile, kes võidutses 1995. aastal 19-aastaselt.