Eri riikide reporterite, korrespondentide ja toimetajate poolt kokku pandud nimekirjast leiab näiteks 19-aastase Soome ja Saksamaa passiga keskkaitsja Malick Thiaw', kes pallib Bundesligas Schalke meeskonnas.

Nö meie masti jalgpalliriikide esindajatest hakkab nimekirjast silma veel 20-aastane Gruusia U21 koondise väravavaht Giorgi Mamardašvili (Tbilisi Lokomotiv).

Rahvuste liiga C-divisjoni (sama liiga, kust Eesti 2022. aasta kevadel väljalangemist vältima peab - toim) koondistest on Albaania antud tutvustuses esindatud 20-aastase Hellas Verona (hetkel laenul AS Romas) kaitsja Marash Kumbullaga. Kreeka (samuti C-liiga) saab tunda uhkust oma 18-aastase ääreründaja Christos Tzolise (PAOK) üle.

Noorim mees selles nimekirjas on 16-aastane Dortmundi sakslasest ründaja Youssoufa Moukoko, kellest sai mullu Meistrite liiga noorim mängumees, olles selles sarjas debüteerinud kõigest 16 aastase ja 18 päeva vanusena. Samuti on ta Bundesliga noorim väravalööja.

Suured ootused on seotud ka mitme 17-aastase noormehega nagu Dortmundi inglasest poolkaitsja Jude Bellingham, Viini Rapidi austerlasest poolkaitsja Yusuf Demir ja Vejle taanlasest ründaja Wahidullah "Wahid" Faghir.

Youssoufa Moukoko

Islandalastest oodatakse sel aastal suurt läbimurret Rootsi klubi IFK Norrköpingu poolkaitsjalt Ísak Bergmann Jóhannessonilt (samuti 17), Inglismaal sündinult noormehelt, kelle isa Joey Guðjónsson kuulus omal ajal Premier League'i klubisse Aston Villasse ja kes oma rahvuskoondise debüüdi tegi novembris just Inglismaa vastu.

Huvitava taustaga mees on ka 17-aastane Inglismaa U21 ja Müncheni Bayerni ründav poolkaitsja Jamal Musiala, kes sündis Saksamaal ja kasvas üles Londonis. Bundesligas on tal kirjas juba 11 mängu ja 3 väravat, viimati skooris ta 1. jaanuaril Bayerni 5:2 võidumängus Mainzi vastu.

Eesti publikule peaks tuttav olema Horvaatia keskkaitsja Joško Gravdiol (Leipzig), kes mängis mullu Euroopa liiga play-off matšis FC Flora vastu.

Paraku ei leidu selles nimekirjas aga ühtegi meest Eestist. Loodetavasi 18-aastase Karl Jakob Heina (Arsenal) nimi antud listi kokku pannud ekspertide valikust siiski läbi käis, aga seda ei saa me ilmselt kunagi teada. Jääme põnevusega järgmise aasta nimekirja ootama!