Norralane sai üsna viimasel hetkel Fordi meeskonnas võimaluse osaleda 1999. aasta Safari rallil. Meeskonna juht Malcolm Wilson andis norralasele kaardilugejaks kogenud Fred Callagheri, kes oli selleks ajaks Keenias juba kolmel korral võidutsenud.

Nimelt tahtis Wilson, et kaardilugeja suudaks noort Solbergi hoida ohjes tõelisel kestvusrallil, kus väga lihtne on autot ära lõhkuda. Solberg vajutas aga kohe gaasi põhja ning sõitis testikatsel välja kõige kiireima aja.

See ajas Wilsoni närvi. "Ta peaaegu saatis mu koju. Ma sain Malcolmilt korraliku s*** kaela," vahendas Rallit.fi norralase meenutusi. "Lamasin põrandal ja nutsin. Tal oli täiesti õigus."

"Ma olin väga tundlik inimene. Minu jaoks oli keeruline suures maailmas ellu jääda, sest olin pärit ühest Norra väikesest talust. See oli minu jaoks suur samm," meenutas Solberg rallikarjääri algust. "Mul polnud kelleltki nõu küsida. Mõnes mõttes väärisin sellist õppetundi."

Solberg sai toonasel Safari rallil lõpuks viienda koha. Tema tiimikaaslane Colin McRae võitis sama etapi.

Solberg lisas, et McRae aitas teda karjääri alguses palju. "Me harjutasime ja käisime koos söömas. Ta hoolitses minu eest, kui olin katkestamiste tõttu omadega p*****," avaldas ta. "Ta motiveeris mind, sest oli ise sarnaseid asju kogenud."

Norralasest maailmameister võitis karjääri jooksul 13 MM-etappi. Poodiumile jõudis ta 52-l korral.