Hämäläinen kinnitas ajalehele Ilta-Sanomat, et sai abipalve Mati Alaverilt, kes üritas aidata Aivar Rehemaa klubi sportlaste pääsu Olose treeninglaagrisse. Suusajuhi sõnul ei küsinud Alaver luba endale, vaid konkreetselt Rehemaale ja tema treeninggrupile.

Kuna Hämäläinen sai seejärel pöördumise ka Eesti suusaliidult, kust paluti ametlikku kutset teise treeninggrupi jaoks, võttis ta Eesti alaliiduga ühendust.

"Hakkasin uurima, milline praktika neil on: kas taotlused tulevad üksikutelt rühmadelt eraldi või teeb alaliit nende kohta ühistaotluse? Selles kontekstis tuligi Alaveri nimi mängu, sest ma ütlesin seda neile," selgitas Hämäläinen.

Ta lisas: "Muutusin veel aktiivsemaks, kui esile tulid uued küsimused. Hakkasin oma alaliidu kolleegidelt uurima, kuidas me tahame seda asja lahendada, et see protsess vastaks meie käitumismudelile."

Hämäläineni sõnul saavad nad tihti abipalveid välismaa klubidelt ja koondistelt, kui nad tulevad Soome treenima.

Suusajuht kinnitas, et teisipäeval küsis Eesti suusaliit ka Rehemaa tiimi sportlaste laagri jaoks kutset ning alles siis andis Soome alaliit sellele rohelise tule. Alaveri mitteametliku pöördumise järel seda ei tehtud.

Seitsme Eesti suusataja treeninglaager algab Olosel homme.

Täna algatas SA Eesti Antidoping distsiplinaarmenetluse ja määras Aivar Rehemaale ajutise tegutsemiskeelu. Kuna Alaver on Harju maakohtus süüdi mõistetud dopingu tarvitamisele kallutamise eest ja saanud FISilt 4-aastase tegutsemiskeelu, oli Rehemaa koostöö näol Alaveriga tegu keelatud seotusega, millega rikuti rahvusvahelise antidopinguagentuuri (WADA) koodeksit.