Pärnu tegi vahe sisse teise veerandiga, mille järel juhiti 42:30. Kolmandal veerandil hoiti külalised vaid kaheksa punkti peal ning eduseis kasvas juba 63:38-le.

Viimasel veerandil, kui võitja oli suures plaanis juba selge, said mõlemad meeskonnad pingevabamalt tegutseda – pärnakad panid mängu ka pingi tagumise otsa mehi ja Tartu sai oma rünnaku pisut paremini jooksma. Mängu lõppskooriks vormistati Pärnu 76:62 võit.

Pärnakate resultatiivsemad olid Edon Maxhuni 18, Lauris Blaus 15 ja Robert Valge 14 punktiga. Lauavõitluse 27:39 kaotanud Tartu meeskonna suurimad punktitoojad olid Hendrik Eelmäe 15 ja Robin Kivi 10 silmaga.

Kui Pärnu tabas kahepunktiviskeid 59%-ga, siis Tartu vaid 34%-ga.

Tartu Ülikooli peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul ei lasknud Pärnu hea kaitse oma mängu üles võtta. „Jäime täna hätta sellega, et nad suutsid meid survestada, söötmise raskeks teha ja sundisid rasketele visetele. Tegime küll korraliku eeltöö, aga platsil ei olnud me selleks ikkagi valmis. Kui pärast esimest mängu võis mõni arvata, et nii lihtsalt see käibki, siis täna toodi taas maa peale ja näidati, et palju tööd on vaja veel teha,“ sõnas Kandimaa.

Enne mängu:

Pärnu sai hooaja avamängus jagu TalTechist, kes oldi juba varasemalt välja lülitatud Paf superkarika turniirilt kahe mängu kokkuvõttes. Avapoolaeg kuulus nüüd pärnakatele, kusjuures TalTech suutis vaid 24 punkti tuua. Kolmandal veerandajal võõrustajad vahet küll vähendasid, aga Pärnu teenis ikkagi 69:65 võidu. Lauavõitlus kuulus Pärnule 49:38, aga visketabavuses oli TalTech napilt 37% - 35% parem.

Linards Jaunzems paistis silma vägeva kaksikduubliga, visates 18 punkti ja võttes 15 lauapalli. Kasper Suurorg järgnes 15 punktiga ja eelmisel hooajal Tartu meeskonnas pallinud Robert Valge kogus 11 punkti.

Tartu jaoks algas hooaeg positiivses mõttes suure üllatusega, kui võõrsil purustati Tallinna Kalev/TLÜ koguni 100:73. Esimese veerandaja Kalev/TLÜ suutis 24:22 võita, aga poolajaks oli Tartu juba viie silmaga ees ning viimaseks neljandikuks oli vahe kaheksa punkti. Võõrustajate jaoks polnud veel midagi võimatut, kuid igas statistilises elemendis parem olnud Tartu domineeris neljandat veerandaega 26:7, mis andis neile lõpuks ka ülekaaluka võidu.

Ameeriklane William Rayman oli Tartu poolelt peatamatus hoos, kes viskas üleplatsimehena 34 punkti ja võttis 11 lauapalli, millest 9 tulid ründelauast. Teine ameeriklane Channel Banks tegi samuti fantastilise etteaste 18 punkti, 6 lauapalli ja 8 korvisööduga. Oliver Suurorg sai kirja 15 silma, 5 lauapalli ja 5 korvisöötu ning Robin Kivi järgnes 10 punktiga.