“See on uskumatu, tõesti hea tunne on siin olla,” ütles üliõnnelik Soomer peale kauaoodatud poodiumikohta Supersport klassi maailmameistrivõistlustel.

Tänasesse vihmast märjal rajal toimunud võistlussõitu läks Soomer alles 16. stardikohalt. “Algus oli väga raske, vihma tõttu oli keeruline midagi näha,” kommenteeris eestlane.

“Aga me tegime meeskonnaga eile ja täna hommikul väga head tööd ja suutsime ette valmistada suurepärase mootorratta,” lisas ta. Üsna kiiresti suutis Soomer tõusta esikümnesse. Kui sõita oli jäänud 13 ringi, oli ta juba 7. positsioonil ning sõitis pidevalt samas tempos liidrite Andrea Locatelli ja Lucas Mahiasega, tehes mitmel korral ka võistluse kiireima ringi.

Kui sõita oli jäänud 12 ringi, lakkas vihm, järgmise ringiga tõusis Soomer kolmandaks ning suutis seda positsiooni kindlalt hoida kuni viimase ringini, mis veidi enne lõppu Glenn van Straaleni kukkumise tõttu punase lipuga katkestati.

“Tahan tänada meeskonda ning kõiki toetajaid ja abilisi, kes on minuga sellel teel olnud,” ütles Soomer, kes on terve tänavuse hooaja hea tulemuse poole liikunud.

Supersport klassi teine võistlussõit toimub pühapäeval Eesti aja järgi kell 13.30.

Soomer hoiab maailmameistrivõistlustel 75 punktiga kümnendat kohta.