Vaid 69 minutit kestnud matš algas kolme järjestikuse servimurdega, millest kaks tegi Ostapenko. Ostapenko 3:2 eduseisule järgnes veel üks vastastikune murdmine, kuid Läti tennisetäht jäi ikkagi murdega peale ning võitis avaseti 6:4. Teist setti alustas ta uuesti servimurdega, jätmata Pliškovale punktigi. Teise seti seitsmendas geimis murdis ta vastase servi uuesti ning võitis seejärel matši oma servil kolmanda matšpalli pealt.

Mõlemad naised lõid kaks serviässa ja tegid kolm topeltviga. Ostapenko esimene serv jäi väljakule 56%, Pliškovale 51%-liselt, kuid Ostapenko teenis nii esimeselt kui teiselt servilt rohkem punkte (73% vs 60% ja 54% vs 31%). 9-st murdepallist realiseeris Ostapenko 5, Pliškova 3-st 2. Ostapenko äralöögid ja lihtvead: 27-19; Pliškova samad näitajad 9-23.

Endine maailma viies reket Ostapenko on French Openil asetamata ning esimese ringi võit Madison Brengle'i üle tähistas tal üldse esimest õnnestumist Pariisis alates kolme aasta tagusest üllatustriumfist.

Kolmandas ringis on Läti tennisisti vastaseks kas 29. asetusega ameeriklanna Sloane Stephens või hispaanlanna Paula Badosa Gibert (WTA 87.).

Alates septembri keskpaigast teeb Ostapenko koostööd Rootsi tipptreeneri Thomas Högstedtiga, kes varasemalt on treeninud Maria Šarapovat, Caroline Wozniackit, Eugenie Bouchardi, Li Nad, Simona Halepit, Madison Keysi ja viimati Johanna Kontat, kuid teinud 2000-ndatel aastatel koostööd ka Kaia Kanepiga.

French Openi teises ringis pidi reketid pakkima 17-aastane endine juunioride maailma esinumber, taanlanna Clara Tauson (WTA 187.) kes jäi kindlalt 2:6, 3:6 alla ameeriklannale Danielle Collinsile. Collins ootab oma järgmist vastast paarist Kristyna Pliškova - Garbine Muguruza.