Mängu paremini alustanud Mladenovic pääses avasetis 5:1 juhtima ning tal oli sakslanna servigeimis kasutada ka settpall. Siegemund suutis settpalli päästa, kuid seejärel hakkas prantslanna protestima. Nimelt jõudis pall enne Siegemundi tagasilööki kahel korral vastu maad põrgata, mis ka videopildist selgelt välja tuli.

Peakohtunik Eva Asderak seda aga ei märganud. Ka sakslanna Siegemund ei maininud eksimust.

Siegemund suutis lõpuks oma servigeimi võita, tehes avasetis seisuks 2:5. Seejärel hakkas tema tagasitulek, kui ta võitis veel viis geimi järjest ja koos sellega esimese seti 7:5. Kusjuures Mladenovicil oli vahepeal veel kuus settpalli kasutada, millest ta aga ühtegi realiseerida ei suutnud. Teise seti võitis Siegemund juba 6:3.

"Ma ei mõista, kuidas peakohtunik seda ei näinud," rääkis 27-aastane prantslanna kohtumise järel. "Paraku jätkub Siegemundi jaoks French Open, kuid minu jaoks mitte."

Kas tennises peaks mängu tulema videokohtunike süsteem (VAR)? "See oleks suurepärane. Oleks väga kahju asendada inimene kaameraga, aga eksimine on inimlik," arutles prantslanna.


"Kui ta oleks seda teinud, oleks temast saanud turniiri kõige ausam mängija. Paraku ta seda ei teinud, kuid ma ka ei oodanud temalt seda," sõnas Mladenovic Siegemundi kohta. "Tema pole vastutav. Usun, et kohtunik oleks pidanud selle otsuse tegema."

Siegemund läheb teises ringis vastamisi kaasmaalase Julia Görgesiga (WTA 41.), kes oli ameeriklannast Alison Riskest (WTA 23.) parem 6:3, 6:7 (4), 6:1.