Marti, mis on FitQ?

FitQ on üks tore SportID-st välja kasvanud projekt, mille eesmärgiks on pakkuda treeneritele keskkond, kus nad saavad müüa oma videotreeninguid ja tavaline spordiharrastaja Abja-Paluojast, Häädemeestest, Iisakult, Käinast ja igast muust Eestimaa kaunist paigast saab interneti ja ekraani vahendusel neid trenne live’is kaasa teha või hiljem järele vaadata. Kevadise karantiini ajal tegime SportID-ga seda projekti SportID Studio nime all ja üsna edukalt. Kuna see SportID ärimudeliga ja tegevusega päris ei haakunud, siis otsustamise eraldi ettevõtte ja toote luua. Pühapäeval on esimene suurem ettevõtmine sel tuliuuel platvormil ja sealt liigume loodetavasti juba edasi tähtede poole.

FitQ LIVE treeningmaraton kestab 3 tundi, mis kavas on?

Kavas on kolm tundi erinevaid treeninguid. Alustame tantsulisema osaga, vahepeale teeme natukene korraliku kütet ja lõpetame rahulikuma ja lõõgavastavama osaga. Kokku 5 treeningut, 7 treenerit ja mõnigi üllatusesineja on samuti meiega liitumas.

Kes treeneritest üles astuvad?

Soojendava osa teeb minu hinnangul Eesti üks parim zumbatreener Kaisa Edenberg, järgneb loodetavasti meespere lemmiktrenn ehk poksimine, mida juhendavad Nils Joonas Põldme ja Reimo Allik. Kõige karmima kütte eest vastutab kogu Eesti lemmiktreener Katrena Tenno HIIT treeninguga, natukene rahustab hoogu kõige malbem ja sõbralikum inimene Eestis, kelleks on Pille Trolla ja tema pilatese programm ning joogalainetel aitavad lõõgastuda imelised Carolin Ligi ja Maarja Kaseväli. Avasõnad maratonile on lubanud öelda Spordinädala patroonidest Gerd Kanter ning mõnigi üllatuskülaline on veel maratonil kavas, aga seda näete juba siis kui kaasa teete.

Kuidas kodus sündmuseks valmistuda?

Ärka üles, pese hambad, ära kõhtu liiga täis söö, võta arvuti ekraanil või telekas FitQ lehekülg lahti ja kliki trennimaratoni video kella 10st suurele ekraanile lahti. Kui joogipudeli unustasid või vale riietuse valisid, siis pole probleemi, sest sa oled kodus ja saad kiiresti kõik vajalikud toimetused vahepeal ära teha. Kui elutoas ruumi jätkub, siis võta teisi pereliikmeid ka endaga koos tegema. Seltsis ikka toredam.

Kas kõik inimesed igas vanusegrupis on oodatud?

Jah, tegemist on koduse treeninguga, seega kui kellelgi läheb raskeks ja on soov vahepeal hinge tagasi tõmmata, siis keegi teile seda pahaks ei pane. Me isegi ei näe seda, kui korraks jala sirgeks lasete. Võiksimegi niimoodi kokku leppida, et rohkem pingutavad need, kellel on parasjagu rohkem jõudu ja kergemalt võtavad need, kes tunnevad end üleväsinuna.

Marti Soosaar Elvas Xdreamil

Mis on Sinu sõnum kaasmaalastele Spordinädala raames?

Kui nüüd ka ei liiguta, millal siis veel?
Palun räägi enda viimase aja tegemistest ja projektidest, mis Sulle endale olulised on?
See FitQ toote arendus on viimasel ajal võtnud ehk suurema osa mu päevadest. Aga ka SportID-s on oktoobris tulemas vägagi põnevaid uuendusi. Tahaks neist praegu rääkida, aga meil on tiimiga kokkulepe, et enne 15. oktoobrit me ei räägi. Aga sel päeval soovitan SportID saidi kindlasti avada.
Isiklik spordiprojekt on hetkel see, et löön spordinädalal aktiivselt ka Eesti Firmaspordi Liidu Sügissparatakiaadil. See on ülitore ettevõtmine, kus igal õhtul on miskit teoksil.

Oled palju saavutanud, mis on Sinu edu võti?

Hea küsimus, keeruline vastata. Ma püüan ise mõelda nii, et aktiivne ja sportlik elustiil on miski mis annab energiat ja jõudu rohkem ära teha. Eks ta mingil määral võtab ju ka aega ja energiat, nii et olen tasakaalu otsingutel selles vallas. Üldiselt ma oma saavutusi veel mingiks meeletuks edulooks ei pea, selleks, et endal selline tunne tekiks, tahaks rohkem näha ja tunda, et mu alustatud või eest veetud projektid panevad rohkem inimesi rohkem liikuma. Tegutsen selle nimel.