Flora jaoks algas mäng edukalt, kui juba 7. minutil viis Rauno Sappinen võõrustajad juhtima. Sappinenile tegi eeltöö Rauno Alliku. Täpselt pool tundi hiljem duubeldas Flora eduseisu Michael Lilander, kes realiseeris Vladislav Kreida söödu. Flora 2:0 juhtimisel ka poolaeg lõppes.

Teisel poolajal läks Reykjaviki jaoks olukord veelgi keerulisemaks, kui 58. minutil teenis teise kollase kaardi Aegir Jonasson. Vähemusse jäämine aga islandlasi ei heidutanud. Viimase 20 minuti jooksul olid külalised isegi ründavamaks pooleks ning 75. minutil jõudiski sihile Kristjan Floki Finnbogason.

Mängu teisel lisaminutil oli Reykjavikil ka suurepärane võimalus seis viigistada, kuid karistusalas vabalt proovida saanud Stefan Geirssoni pealöök läks napilt üle värava. Seega sai Flora ikkagi 2:1 võidu kätte.

Klubi ajaloos esmakordselt Euroopa liiga kolmandasse eelringi jõudnud Florat ootab järgmisena ees Linfieldi (Põhja-Iirimaa) ja Floriana (Malta) vahelise kohtumise võitja.

Enne mängu:


Tänavune eurosari on eestlastele toonud seni neli kaotust. Sama kehvasti on seni läinud ka islandlastel.

Flora poolel on kohtumise eel olnud ka positiivseid uudiseid ehk traumadega väljas olnud mängumehed on naasmas. Tervenenud on nii väravavaht Matvei Igonen kui ka paremkaitsja Michael Lilander. Treeningutele on naasnud ka varuründaja Mark Anders Lepik ning mängukõlbulik peaks olema ka vasakkaitsja Ken Kallaste.

"Lõplikult selgub see mängus, aga pigem on väljavaated head. Eriti just Lilanderi ja Igoneni puhul - nad on saanud paar päeva väga hästi treenida. Keniga selgub (olukord) ehk mängus," sõnas Flora peatreener Jürgen Henn kohtumise eel.

Henn tõi murekohana välja, et vastastest just liiga palju informatsiooni neil hetkel pole. "Paraku on Islandi liigaga seis selline, et Instatist ja internetist pole väga palju infot saanud," tõdes loots. "Kui oleme arvestanud sellega, et üritame võimalusel minna vastast koha peale vaatama, siis ka seda võimalust meil seekord ei ole. Kindlasti teatud info on aga olemas ja usun, et mängijatele oleme seda piisavalt andnud. Seega teatud ettekujutus nende mängust on olemas."

"Peame keskenduma rohkem oma mängule nii palliga kui ilma ning, et oleksime enesekindlamad enda tegemistes. Pigem on tähtis näha seda mängu võimalusena edasi minna, kui võtta hoopis nii, et mis juhtub siis, kui ei õnnestu edasi saada," vastas Henn küsimusele, missugused pinged on Eesti klubide varasem ebaedu eurosarjades neile peale pannud. "Me näeme seda kindlasti võimalusena järgmisesse ringi minna."

Flora ja Reykjaviki kohtumine algab Lilleküla staadionil kell 19.30. Delfi Sport toob sündmuste käigu lugejateni otseblogi vahendusel.